Terug

Appel-kersen pie

Deze appel kersen pie doet denken aan een vlaai. Het is een fraai deeg door de toevoeging van amandelmeel. De vogeltjes bovenop de taart, pikken een graantje mee van de crumble.

Juliaan

Recept van
Juliaan

Goed te doen
(9) reviews

Ingrediënten

Deeg

  • 250 gram bloem 10% eiwit 
  • 250 gram amandelmeel
  • 250 gram koude boter 
  • 2 theelepel kaneelpoeder
  • 3 gram zout
  • 1 ei

Vulling

  • 500 gram ontpitte kersen (vriezer)
  • 50 gram suiker
  • 25 gram custardpoeder
  • 5 jonagold appels
  • 1 theelepel kaneelpoeder

Bereidingswijze

Benodigdheden

  • Staande mixer met toebehoren
  • Grove rasp
  • Mengkommen
  • Vlaaivorm
  • Siliconen mal van een vogel
  • Plasticfolie
  • Bakkwast
  • Deegroller
  • Zeef

Voorbereiding

  • Verwarm de oven voor op 180 graden boven- en onderwarmte
  • Vet de bakvorm in met boter. 
  • Laat de kersen ontdooien. 

Deeg

  • Snijd de boter in blokjes. 
  • Mix alle droge ingrediënten met de boter tot een kruimeldeeg. 
  • Voeg het ei toe en kneed zo kort mogelijk door elkaar.
  • Haal het deeg uit de kom en maak er een dunne deegplak van.
  • Verpak in plasticfolie en laat rusten in de koelkast.

Vulling

  • Doe de kersen in een zeef en druk het overtollige vocht eruit.
  • Laat nog even in de zeef boven een kom staan.
  • Rasp de appel en knijp het teveel aan vocht uit.
  • Doe de appel in een kom en voeg de suiker, kaneelpoeder, custard en kersen toe en meng door elkaar.

Opbouw

  • Rol tweederde van het deeg uit tot een plak van 3 millimeter dikte.
  • Bekleed de ingevette bakvorm met het deeg.
  • Schep de kersen-appelvulling in de bakvorm en druk dit stevig aan.
  • Maak van het overige deeg, met behulp van de mal, een aantal deeg-vogeltjes. 
  • Maak van de rest van het deeg een grove crumble. 
  • Verdeel de crumble over de vulling en leg daarop de vogeltjes. 
  • Bak de taart in ongeveer 45 minuten goudbruin en gaar.

Reageren

U kunt hieronder reageren op dit recept

Om te kunnen reageren moet u zich eerst registreren.

Inloggen Registreren