E-meel? Schrijf je in voor de Heel Holland Bakt nieuwsbrief

Ontvang de laatste nieuwtjes en recepten.

Lees hier de privacyverklaring.

Terug

Appelroosjes Rosa van Lima

Deze lekkere roosjes van appel zien er niet alleen lekker uit, ze zijn ook makkelijk te maken! De jam en kaneel zorgen voor een vleugje extra smaak.

Cas

Recept van
Cas

Koekjes
(12) reviews

Ingrediƫnten

Appelroosjes

  • 1 bladerdeeg (grote rol)
  • 4 appels (Jonagold)
  • 1 eetlepel citroensap
  • bloem om te bestuiven
  • 3 eetlepel sinaasappeljam
  • kaneelsuiker om te bestrooien
  • poedersuiker om te bestrooien

Bereidingswijze

Voorbereiding

  • Haal het bladerdeeg uit de koelkast.
  • Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.

Bakbenodigheden

  • Steelpan
  • Mes en snijplank
  • Muffin bakvorm
  • Kwast

Appelroosjes

  • Haal het bladerdeeg uit de koelkast.
  • Snijd de appels doormidden, haal het steeltje en het klokhuis eruit.
  • Snij met een mes hele dunne plakjes.
  • Leg de appelschijfjes in een pannetje met warm water en citroensap om verkleuring tegen te gaan.
  • Laat het kort koken en giet het water af.
  • Verwarm ondertussen de oven alvast voor op 200 graden Celsius.
  • Leg vervolgens het bladerdeeg op een met bloem bestoven werkblad.
  • Snijd er met een pizzames 12 stroken uit.
  • Verdun de jam met wat water.
  • Strijk dit met een kwastje over de plakjes bladerdeeg.
  • Leg hier vervolgens dakpansgewijs de stukjes appel op. Let op! De gebogen kant moet uitsteken om het roosjes-effect te krijgen.
  • Bestrooi de appelplakjes met kaneelsuiker.
  • Rol ze voorzichtig op. Druk op het einde goed, zodat de roosjes stevig dichtzitten.
  • Leg de roosjes in een muffinvorm.
  • Bak ze ongeveer 25 minuten tot ze mooi goudbruin zijn.
  • Na het bakken met poedersuiker bestrooien.

Reageren

Je kunt op dit moment niet reageren.