E-meel? Schrijf je in voor de Heel Holland Bakt nieuwsbrief

Ontvang de laatste nieuwtjes en recepten.

Lees hier de privacyverklaring.

Terug

Babyshowertaart

Aat

Recept van
Aat

Taart
Moeilijk
(17) reviews

Ingrediënten

Voorbereiding

  • roomboter op kamertemperatuur

Cake

  • 15 eieren (op kamertemperatuur)
  • 450 gram kristalsuiker
  • 2 vanillestokjes
  • blauwe kleurstof
  • 450 gram patentbloem
  • 8 gram zout
  • roze kleurstof

Vulling

  • 14 gelatine blaadjes
  • 1 citroen
  • 750 gram aardbeien
  • 200 gram kristalsuiker
  • 200 milliliter water
  • 750 milliliter slagroom

Marsepein

  • 750 gram poedersuiker
  • 750 gram amandelmeel
  • 100 milliliter gepasteuriseerd eiwit

Botercrème

  • 500 gram ongezouten roomboter
  • 250 gram crisco
  • 700 gram poedersuiker
  • 2 vanillestokjes

Samenstellen

  • gekleurde muisjes
  • 1000 gram rolfondant met vanillesmaak
  • roze kleurstof
  • blauwe kleurstof

Bereidingswijze

Voorbereiding

  • Vet een springvorm in met (extra) hoge rand en diameter van 24 centimeter en een springvorm met (extra) hoge rand en diameter van 16 centimeter.
  • Bekleed de bodems met bakpapier.
  • Verwarm de oven voor op 155˚C.
  • Leg een rond steekvormpje met een diameter van 4 centimeter klaar.

Cake

  • Klop eieren samen met suiker en zout in een keukenmachine luchtig en wit.
  • Snijd vanillestokjes open en schraap met een scherp mes het merg er uit. Klop dit door het eimengsel.
  • Zeef de bloem boven een kom. Voeg zout toe.
  • Voeg na ongeveer tien minuten kloppen bloem toe aan het eimengsel. Spatel het er rustig doorheen tot een egaal beslag.
  • Voeg roze of blauwe kleurstof toe. Roer goed door.
  • Verdeel het beslag over de twee springvormen en bak de cakes in circa 40 minuten gaar.
  • Laat afkoelen op een rooster.

Vulling

  • Week de gelatineblaadjes circa tien minuten in koud water tot zacht.
  • Pers sap uit de citroen.
  • Maak de aardbeien schoon en snijd in stukjes.
  • Breng suiker en water aan de kook in een pan met dikke bodem. Laat suiker smelten en kook even door.
  • Voeg aardbeien en citroensap toe en kook tot puree, dit duurt ongeveer vijf minuten.
  • Zeef aardbeienpuree en vang de schone puree op in een kommetje.
  • Knijp de gelatine uit en meng dit door de aardbeienpuree. Roer goed door tot gelatine is opgelost. Laat afkoelen.
  • Klop slagroom stijf en breng op smaak en kleur met aardbeienpuree.

Marsepein

  • Doe poedersuiker, amandelmeel en eiwit in een keukenmachine. Mix tot een egaal marsepein.
  • Laat rusten in de koelkast.

Botercrème

  • Klop zachte boter los in een keukenmixer of gebruik een handmixer.
  • Voeg poedersuiker en crisco (vervang eventueel door roomboter) toe en mix goed door elkaar.
  • Snijd vanillestokjes open en schraap met een scherp mesje het merg er uit. Voeg toe aan de botercrème en mix nog even goed door.
  • Doe de botercrème in een spuitzak.

Samenstellen

  • Snijd beide cakes horizontaal in drie gelijke delen.
  • Begin met de grote cake.
  • Leg de bodem op een werkbank. Spuit botercrème langs de bovenrand van de cake. Spatel daarbinnen een laag slagroomvulling.
  • Steek met het vormpje een rondje uit het midden van de middelste cakelaag.
  • Leg de cake op de slagroomvulling en vul het gat met de gekleurde muisjes.
  • Bedek ook deze cakelaag met een rand botercrème en laag slagroom. Bedek het gat met muisjes ook met slagroom.
  • Leg de derde cakelaag erop en druk een beetje aan.
  • Strijk de hele taart af met een laag botercrème.
  • Rol een stuk van het marsepein uit tot een dunne ronde plak. Bekleed de taart hiermee.
  • Rol een stuk fondant uit tot een dunne ronde plak en maak de taart af met een laag fondant.
  • Herhaal met de kleine cake.
  • Stapel de kleine cake op de grote cake. Steek eventueel enkele prikkers in het midden van de grote cake om de kleine cake te ondersteunen.
  • Breng de overige marsepein op kleur met de kleurstoffen. Wikkel in huishoudfolie. Laat even rusten in de koelkast.
  • Rol de marsepein uit en druk er vlindertjes uit of kneed er bloemetjes van. Decoreer de taart hiermee.

Reageren

Je kunt op dit moment niet reageren.