E-meel? Schrijf je in voor de Heel Holland Bakt nieuwsbrief

Ontvang de laatste nieuwtjes en recepten.

Lees hier de privacyverklaring.

Terug

Banana Colada

Een tropische empileur met ananas-, banaan- èn kokoscrème – afgewerkt met gegrilde ananas. Is het al Happy Hour?

Hans

Recept van
Hans

Koekjes
Expert
(11) reviews

Ingrediënten

Kokos-boterdeeg

  • 110 gram patentbloem
  • 110 gram roomboter (koud)
  • 110 gram fijne kristalsuiker
  • 110 gram gemalen kokos
  • 7 gram bakpoeder
  • 1 ei
  • snuf zout

Kokoscrème

  • 100 milliliter kokosmelk
  • 2 eetlepels kokoslikeur
  • 1 eidooier
  • 85 gram suiker
  • 13 gram maïzena
  • 125 gram zachte boter

Gegrilde ananas plakjes

  • 1 ananas
  • 50 gram roomboter
  • 50 milliliter kokoslikeur

Ananas-crémeux

  • 100 gram ananaspuree
  • 85 gram fijne kristalsuiker
  • 2 eieren
  • 150 gram roomboter op kamertemperatuur
  • 5 blaadjes gelatine

Bananencrémeux

  • 60 gram bananenpuree
  • 40 gram sinaasappelsap
  • 50 gram suiker
  • 2 eieren
  • 150 gram roomboter op kamertemperatuur
  • 4 blaadjes gelatine

Witte chocolade-plaatjes

  • 400 gram witte couverture chocolade
  • 100 gram kokos
  • 50 gram abrikozenjam

Opbouw

  • 12 goudbessen (Kaapse goudbes)

Bereidingswijze

Voorbereidingen

  • Verwarm de oven voor op 180 graden (hete lucht).

Bakgereedschap

  • 1 liniaal
  • spuitzak
  • 3 gladde spuitmondjes (9 millimeter)
  • 1 digitale suikerthermometer
  • 4 vellen acetaatfolie
  • 1 keukenpincet

Kokos-boterdeeg

  • Roer de boter met de suiker en het zout zacht.
  • Voeg de kokos toe en meng het geheel.
  • Voeg het ei toe en roer de massa glad.
  • Voeg nu de bloem en de bakpoeder toe en kneed het geheel kort door.
  • Snijd acht plakjes van 3 x 12 centimeter en leg deze op een met bakpapier beklede bakplaat.
  • Bak de koekjes gedurende 20 à 25 minuten af.

Kokoscrème

  • Schenk de kokosmelk en de kokoslikeur in een pannetje.
  • Maak de compositie van de dooier, de bloem en een klein scheutje van de kokosmelk.
  • Kook de overige kokosmelk en giet 2/3 op de compositie.
  • Roer die goed door en schenk hem terug in de pan.
  • Gaar het geheel en klop de crème koud in de keukenmachine.
  • Voeg de boter toe en draai de botercrème in 30 minuten luchtig.
  • Schep de crème in een spuitzak.

Gegrilde ananas plakjes

  • Snijdt de ananas in heel dunne plakjes (groter dan 3 x 12 centimeter).
  • Smeer de plakjes in met kokoslikeur.
  • Gebruik de rest van de ananas voor de crémeux.

Ananas-crémeux

  • Pureer de ananas.
  • Breng de vruchtenpuree met de suiker aan de kook en giet het geheel op twee losgeklopte eieren – doe dat al stevig doorroerend.
  • Giet het mengsel terug in de pan en gaar het tot een gebonden massa.
  • Voeg nu de boter en de gelatine toe.
  • Laat alles afkoelen en schept de crémeux in een spuitzak.

Bananencrémeux

  • Week de gelatine.
  • Pureer bananen.
  • Breng de vruchtenpuree met de suiker en de sinaasappelsap aan de kook en giet het geheel op twee losgeklopte eieren – doe dat al stevig doorroerend.
  • Giet het mengsel terug in de pan en gaar het tot een gebonden massa.
  • Voeg nu de boter en de gelatine toe.
  • Laat alles afkoelen en schep de crémeux in een spuitzak.

Witte chocolade-plaatjes

  • Tempereer de chocolade en smeer deze dun uit op een vel acetaatfolie.
  • Wacht tot de chocolade bijna hard is en snijd nu plakjes van 3 bij 12 centimeter.
  • Keer de plakjes om op een tweede vel acetaatfolie en laat de chocolade volledig uitharden in de vriezer met een bakmat er overheen.
  • Los de plaatjes en smeer een zijde in met een beetje abrikozenjam. Doop de plaatjes in de kokosrasp.

Opbouw

  • Zet de ananas plakjes kort aan in de koekenpan en draai ze halverwege om.
  • Snijd de plakjes op maat (3 x 12 centimeter).
  • Smeer de koekjes in met een beetje abrikozenjam.
  • Plaats een ananasplakje op het kokoskoekje.
  • Spuit nu zes doppen kokoscrème op het ananasplakje.
  • Sluit af met een chocoladeplaatje.
  • Spuit nu zes doppen crémeux op het chocoladeplaatje (3 x banaan en 3 x ananas)
  • Bestrijk een chocoladeplaatje met abrikozenjam en doop deze in de gemalen kokos.
  • Plaats het plaatje op de doppen van crème.
  • Leg met een pincet een goudbes en een paar kleine stukjes ananas op het plaatje.

Reageren

Je kunt op dit moment niet reageren.