E-meel? Schrijf je in voor de Heel Holland Bakt nieuwsbrief

Ontvang de laatste nieuwtjes en recepten.

Lees hier de privacyverklaring.

Terug

Un Peu de Macaron

Van de bloemen en vlinders op deze taart word je gelijk vrolijk. En ook de binnenkant van de taart stelt niet teleur, die is gevuld met een zoete aardbeien cremeux. De felgekleurde macarons zorgen voor de finishing touch.

Carla

Recept van
Carla

Taart
Moeilijk
(0) reviews

Ingrediënten

Biscuit

  • 300 gram bloem
  • 300 gram kristalsuiker
  • 10 eieren
  • Snufje zout
  • 10 gram bakpoeder
  • Rasp van 2 limoenen
  • Rasp van 2 citroenen

Aardbeien cremeux

  • 4 eieren
  • 200 gram aardbeien
  • 160 gram kristalsuiker
  • 4 gelatineblaadjes
  • 300 gram ongezouten roomboter

Macarons

  • 150 gram amandelmeel
  • 120 gram eiwit
  • 150 gram poedersuiker
  • 220 gram fijne kristalsuiker
  • 50 milliliter water
  • Roze kleurstof

Macaron vulling 

  • 1 gelatineblaadje
  • 140 gram kristalsuiker
  • 2 eetlepels citroensap
  • 3 eidooiers
  • 174 gram ongezouten roomboter

Decoratie

  • 500 milliliter slagroom 
  • 750 gram marsepein
  • Roze kleurstof
  • Paarse kleurstof
  • Niet eetbare vlinders
  • Italiaanse aardbeienlikeur 

Bereidingswijze

un peu de macaron - macarontaartHaal de lente in huis met deze bloemige macarontaart! De kleuren en geuren komen je tegemoet en je bent direct uit je winterdip.

Bakbenodigdheden

  • Staande mixer met toebehoren
  • Kommen
  • Rasp
  • 1 springvorm met een diameter van 20 centimeter
  • 1 springvorm met een diameter van 24 centimeter
  • Steelpan
  • Garde
  • Verhoudfolie
  • Kwast
  • Spatel 
  • Spuitzak
  • Bakpapier
  • Bakplaat

Voorbereiding voor de macarontaart

  • Verwarm de oven voor op 180 graden.
  • Week de gelatineblaadjes in koud water.

Biscuitdeeg

  • Splits de eieren en mix de eiwitten tot een luchtig schuim.
  • Voeg beetje bij beetje de suiker toe aan het eiwitschuim en klop dit luchtig.
  • Zet de mixer op de laagste stand en voeg de bloem, citroen- en limoenrasp toe aan het schuim.
  • Verdeel het beslag over de springvormen en bak het biscuitdeeg gaar in 25 minuten.
  • Haal het biscuits uit de oven, laat het 5 minuten afkoelen en haal het vervolgens uit de springvorm.
  • Zet de biscuits apart voor de opbouw van de macarontaart.

Aardbeien cremeux

  • Verwarm de aardbeien met de suiker in een steelpan.
  • Klop ondertussen de eieren los.
  • Giet de warme aardbeien bij de eieren en blijf roeren tot de puree de juiste dikte heeft. Let op dat de puree niet gaat koken. 
  • Voeg de gelatineblaadjes toe aan de puree, knijp de gelatineblaadjes niet uit.
  • Roer vervolgens de boter door de puree.
  • Giet de puree op een bakplaat, dek het af met verhoudfolie en laat het afkoelen in de koelkast tot de opbouw van de macarontaart.

Macarons

  • Zet de oven terug naar 140 graden.
  • Bekleed een bakplaat met bakpapier.
  • Spatel 60 gram eiwit door het amandelmeel. 
  • Spatel vervolgens de poedersuiker door het eiwitmengsel en voeg kleurstof toe.
  • Breng 200 gram kristalsuiker met het water in een steelpan aan de kook.
  • Doe de overige eiwitten in een mixer en start met mixen als de suikersiroop een temperatuur heeft van 110 graden. 
  • Voeg de overgebleven kristalsuiker beetje bij beetje bij het eiwit. 
  • Giet de suikersiroop bij de eiwitten als het een temperatuur heeft van 120 graden. Zet de mixer op de hoogste stand en meng dit tot een glanzende meringue.
  • Voeg iets minder dan de helft van de meringue toe aan het amandelbeslag om te macroneren.
  • Meng vervolgens de rest van de meringue door het amandelbeslag.
  • Doe het beslag in een spuitzak, spuit kleine rondjes op het bakpapier en laat de macarons 30 minuten drogen.
  • Sla eventuele bubbeltjes uit de macarons door voorzichtig op de onderkant van de bakplaat te tikken.
  • Bak de macarons gaar in 17 tot 20 minuten in een voorverwarmde oven.
  • Haal de macarons uit de oven en laat ze volledig afkoelen voordat je ze van het bakpapier afhaalt.
  • Herhaal dit recept voor een eventuele tweede kleur macarons.

Macaron vulling

  • Verwarm de citroensap, suiker en eidooiers in een steelpan tot 83 graden.
  • Voeg de gelatine toe en roer dit tot een egaal geheel.
  • Roer de boter door de vulling en blijf roeren tot het volledig is opgelost.
  • Giet de vulling op een bakplaat, bedek het met vershoudfolie en laat het afkoelen.

Opbouw van de macarontaart

  • Klop de slagroom luchtig.
  • Snijd het biscuitdeeg door de helft. 
  • Verdeel de likeur over het biscuitdeeg.
  • Smeer vervolgens een laag aardbeien cremeux over het biscuitdeeg.
  • Verdeel een laag slagroom over de aardbeien cremeux.
  • Leg de andere biscuitlaag op de gevulde kant.
  • Herhaal deze stappen voor de tweede cake.
  • Zet de cakes in de koelkast.
  • Deel de marsepein door de helft en kleur een deel roze en een deel paars.
  • Meng het paarse deel niet helemaal door om een gemarmerd effect te krijgen.
  • Haal de afgekoelde cakes uit de koelkast en zet de 2 cakes op elkaar. 
  • Bekleed de onderste taart met roze marsepein.
  • Bekleed de kleinere taart met paars gemarmerd marsepein.
  • Verdeel de macarons rondom de onderste taart.
  • Decoreer de rest van de macarontaart met vlinders en eetbare bloemen.

Bekijk alle opdrachten uit seizoen 11 van Heel Holland Bakt

Naar het overzicht

Reageren

Je kunt op dit moment niet reageren.