Terug

Bokkenpootjes

Bakker heeft u ook bokkenpootjes? Dit is Robèrt’s klassieke recept met ganachevulling van vanille en witte chocolade. Een cadeautje bij de koffie.

Makkelijk
(314) reviews

Ingrediënten

Ganachevulling

  • 300 gram witte chocolade
  • 0.5 vanillestokje
  • 150 gram slagroom

Bokkenpootjes

  • 200 gram eiwitten
  • 375 gram suiker
  • 40 gram bloem
  • 125 gram amandelmeel
  • 250 gram amandelschaafsel

Samenstellen

  • 300 gram pure chocolade

Bereidingswijze

Voorbereiding

  • Verwarm de oven voor op 170˚C.
  • Bedek twee bakplaten met bakpapier.
  • Leg een spuitzak met ronde spuitmond klaar.

Ganachevulling

  • Schraap het merg uit het vanillestokje.
  • Doe room samen met vanillemerg en –stokje in een pannetje en zet op het vuur.
  • Breek witte chocolade in stukjes en doe in een schaal.
  • Zodra de room goed kookt, haal de pan van het vuur en schenk de warme room bij de chocolade. Laat staan tot chocolade is gesmolten.
  • Roer even door tot alles is gemengd.
  • Laat afkoelen en opstijven in de koelkast.

Bokkenpootjes

  • Klop de eiwitten luchtig in de keukenmachine.
  • Voeg 225 gram suiker toe en klop tot de eiwitten stijf zijn.
  • Meng in een schone kom amandelmeel met het overige suiker. Meng vervolgens het bloem erdoor.
  • Voeg toe aan de eiwitten en klop dit met de hand tot een mooi beslag. Doe in een spuitzak.
  • Spuit op de bakplaten gelijke stroken beslag.
  • Maak het amandelschaafsel fijn met de hand en strooi over de beslagstroken.
  • Bak in ongeveer 20 minuten af in de oven. Let op dat de koekjes gelijk kleuren.
  • Haal het bakpapier met de koekjes direct van de bakplaat. Laat afkoelen.

Samenstellen

  • Haal de ganache uit de koeling en schep in een spuitzak.
  • Spuit een streep vulling op de helft van de koekjes. Leg een tweede koekje op de vulling. Laat afkoelen en opstijven in de koelkast.
  • Laat de chocolade tempereren.
  • Doe de getempereerde chocolade in een diepe schaal.
  • Haal de bokkenpootjes uit de koeling.
  • Dip de uiteinden van de koekjes in de chocolade en laat opstijven.

Reageren

Je kunt op dit moment niet reageren.