Terug

Caribische winter

Ondanks dat ze op de Caribische eilanden niet echt een witte winter kennen, liegen de smaken er niet om! Kokoscrème, witte chocolade en limoen zijn in deze taart in perfecte harmonie.

Hanneke

Recept van
Hanneke

Goed te doen
(8) reviews

Ingrediënten

Cake

  • 250 gram patentbloem
  • 200 gram amandelmeel
  • 12 eieren
  • 2 eetlepels rum met kokossmaak

Kokoscrème

  • 1 liter slagroom
  • 500 gram mascarpone
  • 80 milliliter kokosmelk
  • 400 gram witte chocolade callets
  • 2 theelepels kokosextract

Botercrème

  • 140 gram poedersuiker
  • 280 gram boter
  • 200 gram witte chocolade callets

Lime curd

  • 110 gram suiker
  • 60 gram boter
  • 2 eieren
  • 5 eidooiers
  • 3 limoenen (rasp)
  • 110 milliliter limoensap

Truffels

  • 60 milliliter slagroom
  • 14 gram boter
  • 1 sinaasappel (rasp)
  • 33 gram kokosrasp
  • 35 gram hazelnoten
  • 0.5 theelepel vanille-extract
  • 200 gram witte chocolade

Bereidingswijze

Bakgereedschap

  • Keukenmachine met toebehoren
  • Mengkom
  • Steelpan
  • 2 springvormen 20 centimeter
  • 2 springvormen 15 centimeter
  • Bakpapier
  • Rasp
  • Spatel
  • 2 spuitzakken
  • 2 spuitmondjes
  • Taartkarton

Voorbereiding

  • Verwarm de oven voor op 170 graden.

Cake

  • Scheid de eieren en bewaar eiwit en eierdooiers in 2 aparte mengkommen.
  • Klop eiwit met een snuf zout tot stijve pieken.
  • Meng eierdooiers met rum, klop met een garde goed door en spatel door de opgeklopte eiwitten.
  • Zeef amandelmeel en bloem boven het eiwitmengsel en spatel nogmaals goed door.
  • Bekleed 2 springvormen van 20 centimeter en 2 springvormen van 15 centimeter met bakpapier.
  • Verdeel het cakebeslag over de springvormen en plaats deze 40 minuten in de voorverwarmde oven.

Kokoscrème

  • Smelt in een mengkom chocolade en kokosmelk au bain-marie en laat afkoelen.
  • Klop mascarpone los met kokosextract naar smaak, voeg het witte chocolademengsel toe en meng goed.
  • Klop vervolgens slagroom stijf en spatel door de crème.
  • Bewaar in de koelkast tot gebruik.

Botercrème

  • Smelt in een kom chocolade au bain-marie en laat afkoelen.
  • Klop boter met poedersuiker romig en spatel door de gesmolten chocolade.
  • Bewaar in de koelkast tot gebruik.

Lime curd

  • Klop in een mengkom eierdooiers, eieren, limoenrasp, limoensap en suiker au bain-marie lobbig.
  • Haal de kom van de pan, voeg boter toe en laat volledig oplossen.
  • Laat de lime curd vervolgens afkoelen.

Truffels

  • Smelt in een kom chocolade samen met slagroom au bain-marie.
  • Voeg, als de chocolade gesmolten is, boter toe en meng goed.
  • Volg met vanille extract, sinaasappelrasp, kokosrasp en roer goed door.
  • Laat het mengsel afkoelen en draai er vervolgens gelijke bolletjes van. Verstop in elk bolletje een hazelnoot.
  • Rol de bolletjes vervolgens door de overgebleven kokosrasp en bewaar de truffels op een koele plaats.

Afwerken/decoreren

  • Snijd de cakes over de breedte doormidden.
  • Plaats een plak cake op een taartkarton.
  • Vul 2 spuitzakken met botercrème en kokoscrème.
  • Spuit een cirkel botercrème op de bodem, vul de binnenkant met een laag lime curd en volg met een laag kokoscrème.
  • Herhaal de voorgaande handelingen en bouw op die manier de lagen van de taart op.
  • Smeer de taart af met de overige kokoscrème, garneer met het restje geraspte kokos en decoreer met de truffels.

Reageren

Je kunt op dit moment niet reageren.