Terug

Cherry blossom dessert

Sarena

Recept van
Sarena

Expert
(0) reviews

Ingrediënten

Pistachebodem

  • 80 gram pistachenoten
  • 90 gram fijne kristalsuiker
  • 2 eiwitten
  • 2 eieren
  • 35 gram boter
  • 15 gram patentbloem

Kersenmousse

  • 6 gelatineblaadjes
  • 200 gram kersen
  • 60 milliliter water
  • 150 gram kristalsuiker
  • 4 eetlepels citroensap
  • 140 milliliter Moscato d’Asti
  • 2 eiwitten
  • 350 milliliter slagroom

Vlierbloesemgelei

  • 50 milliliter vlierbloesemsiroop
  • 150 milliliter water
  • 3 gelatineblaadjes

Bloesemtakken

  • 100 gram pure chocolade
  • 100 gram rolfondant met vanillesmaak
  • roze kleurstof

Lemon curd

  • 1 citroen
  • 70 gram fijne kristalsuiker
  • 80 gram boter
  • 1 ei

Macarons

  • 200 gram geschaafde amandelen
  • 200 gram poedersuiker
  • snuf cacaopoeder
  • 200 gram fijne kristalsuiker
  • 50 gram water
  • 150 gram eiwit
  • gele kleurstof
  • groene kleurstof
  • blauwe kleurstof

Samenstellen

  • 10 amarena kersen
  • kersen

Bereidingswijze

Voorbereiding

  • Verwarm oven voor op 220˚C.
  • Week de gelatine voor de mousse in koud water tot zacht.
  • Teken cirkels met een doorsnede van 4 cm en 3 cm op het bakpapier.
  • Leg een taartring met een diameter van 18 centimeter klaar.
  • Leg een rol acetaat klaar.

Pistachebodem

  • Maal pistache met helft van suiker fijn.
  • Klop eiwitten met rest van suiker op.
  • Meng eieren door pistache.
  • Laat boter smelten en meng dit samen met de bloem door het ei-pistachemengsel.
  • Spatel de eiwitten erdoor.
  • Smeer uit op de bakplaat en bak 10-12 minuten.
  • Laat afkoelen op een rooster.
  • Snijd een cirkel uit van 18 centimeter uit de afgekoelde cakes.
  • Bekleed de taartring met acetaatrol en leg de bodem in de vorm.
  • Verlaag de oventemperatuur naar 170˚C.

Kersenmousse

  • Ontpit de kersen en doe in een pan met 3 eetlepels water, 25 gram suiker en citroensap.
  • Breng aan de kook en pureer met de staafmixer.
  • Los gelatine hierin op, voeg wijn toe en zet in de koelkast om af te koelen.
  • Breng 50 milliliter water en 125 gram suiker aan de kook tot 120˚C om suikersiroop te maken.
  • Klop eiwitten op en giet al kloppend voorzichtig de suikersiroop over de eiwitten.
  • Giet de kersenpuree erbij en meng goed door.
  • Klop slagroom op en meng door het eiwit/kersenmengsel. Giet dit op de pistachebodem in de vorm en zet in de vriezer.

Vlierbloesemgelei

  • Verdun de vlierbloesemsiroop met water.
  • Warm een deel van de siroop op en los de gelatine erin op. Zet in de koelkast om op te stijven.

Bloesemtakken

  • Kleur een deel van het fondant roze en maak er bloesem van.
  • Smelt chocolade au bain-marie en schenk een beetje in een cornetje.
  • Haal de opgesteven taart uit de vriezer.
  • Teken met de chocolade takken op de opgesteven mousse en leg de bloesem erop.
  • Overgiet de taart met gelei en zet terug in de vriezer.

Lemon curd

  • Rasp en pers de citroen uit.
  • Smelt de suiker en boter in een pannetje.
  • Voeg vervolgens de citroensap en rasp toe en meng goed door.
  • Voeg het ei toe en blijf goed roeren tot het ingedikt is (zonder te koken).
  • Stort de lemon curd op een bord en laat afkoelen.

Macarons

  • Maal amandelschaafsel met poedersuiker en cacao fijn en doe ik kom.
  • Kook suiker met water tot suikersiroop.
  • Klop 75 gram eiwitten op tot wit en bijna stijf.
  • Zet mixer op middelhoge stand en giet suikersiroop erover. Laat draaien tot de meringue wat afgekoeld is.
  • Meng overige eiwit met de droge ingrediënten en schep een klein beetje door de meringue.
  • Meng vervolgens de rest er goed door.
  • Deel het beslag en kleur de helft lichtgeel en de andere helft lichtgroen/blauw.
  • Doe het beslag in twee spuitzakken.
  • Spuit halve bolletjes van 4 cm (lichtgroen/blauw) en 3 cm (lichtgeel) op een bakplaat. Tik tegen onderkant om te egaliseren.
  • Bak 10-12 minuten in de oven.
  • Laat afkoelen op een rooster.

Samenstellen

  • Decoreer de groen/blauwe macarons met kersenbloesem van chocolade en fondant en plak ze rondom de taart.
  • Vul de gele macarons met een randje lemoncurd en plaats middenin een halve amarenekers. Plaats ze rechtop bovenop de taart.
  • Plaats tussen de gele macarons verse kersen.

Reageren

Je kunt op dit moment niet reageren.