Terug

Chiacchiere

Chiacchiere zijn Italiaanse carnavalskoeken. Deze lekkernij van deeg en drank wordt bedolven onder poedersuiker, voor de echte zoetekauw!

Makkelijk
(0) reviews

Ingrediënten

Bereidingswijze

  • 500 gram bloem
  • 1 snufje zout
  • 50 gram boter
  • 50 gram suiker
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 2 eieren
  • 6 gram bakpoeder
  • 125 milliliter Marsala (versterkte wijn)
  • 1 liter zonnebloemolie
  • poedersuiker om te strooien

Bereidingswijze

Voorbereiding

  • Verhit de olie in een diepe koekenpan tot 180 º.

Bereidingswijze

  • Doe de bloem in een kom en maak een kuiltje in het midden.
  • Bestrooi de rand met wat zout.
  • Doe de boter in het kuiltje en voeg de suiker, vanillesuiker, eieren en bakpoeder toe.
  • Voeg steeds wat van de bloem toe en kneed vanuit het midden.
  • Voeg scheutje voor scheutje de marsala toe. Het moet een goed kneedbaar deeg worden.
  • Pak het in in plasticfolie en laat circa 30 minuten rusten.
  • Bestrooi het werkblad met wat bloem en rol het deeg uit tot een dikte van circa 2 millimeter.
  • Snijd er vierkantjes uit van ongeveer 10 bij 6 cm en bij voorkeur met een gekarteld wieltje.
  • Bak de chiacchiere in kleine porties knapperig bruin.
  • Laat goed uitlekken op keukenpapier en bestrooi met poedersuiker.

Reageren

Je kunt op dit moment niet reageren.