Benodigdheden
- Handmixer
 - Spuitzak
 - Spuitmondje (7 millimeter)
 - Muffinblik
 - Mengkom
 - Steelpan
 - Frituurpan + olie
 - Brandertje
 - Cornetje
 - Deegroller
 - Steekvormpje (ster)
 - Marmeren plaat
 - Paletmessen
 - Rooster voor cups
 
Voorbereiding
- Verhit een pan met dikke bodem met olie tot 175 graden.
 
Chocolademousse
- Week de blaadjes gelatine in een bakje met water.
 - Klop slagroom met de handmixer lobbig.
 - Breek chocolade in stukjes, voeg samen met boter aan een mengkom toe en verwarm au bain-marie.
 - Verhit ondertussen een steelpan met melk, oploskoffie en suiker en breng aan de kook.
 - Klop ei los in een kom, voeg het hete koffiemengsel en de gelatine blaadjes erbij en laat de gelatine oplossen.
 - Roer goed door en laat afkoelen.
 - Schep tot slot de crème door de slagroom, meng goed en plaats 30 minuten in de koelkast.
 
Churros cups
- Verhit opnieuw een pan met 130 milliliter water, boter, basterdsuiker, vanille, zout en breng aan de kook.
 - Voeg, als het mengsel kookt, bloem toe en blijf goed roeren.
 - Draai het soezenbeslag in de keukenmachine en voeg ei toe om het beslag de juiste dikte te laten krijgen.
 - Schep het beslag in de spuitzak, spuit op de achterkant van het bakblik om de uitstekende vormen heen en maak op die manier 3 bakjesvormen.
 - Plaats de bakvorm in de vriezer en laat het beslag hard worden.
 - Haal de churros cups voorzichtig van het bakblik los.
 - Frituur de cups minimaal 8 minuten.
 - Meng suiker en kaneel.
 - Rol de cups door kaneelsuiker.
 
Garnering
- Smelt de chocolade au bain-marie en schep in het cornetje.
 - Bestuif het aanrecht met een beetje bloem en rol daarop met een deegroller marsepein uit tot een dunne plak.
 - Steek vervolgens met het sterretje 4 vormpjes uit.
 - Schrijf met het gevulde cornetje de cijfers: 2, 0, 1 en 9 op de sterretjes.
 
Afwerking
- Verdeel de chocolademousse over de cups en garneer met de marsepeinen sterren en een beetje poedersuiker.
 
                                    
                    
                                    
                    
                                    
                    
Reageren
Je kunt op dit moment niet reageren.