Terug

Churros cups

Robèrt maakt gefrituurde bakjes van soezenbeslag. Heerlijk zoet én extra romig door de vulling van chocolademousse.

Makkelijk
(11) reviews

Ingrediënten

Chocolademousse

  • 60 gram suiker
  • 100 gram melk
  • 450 gram slagroom
  • 60 gram boter
  • 55 gram eidooier
  • 100 gram pure chocolade
  • 2.5 gram oploskoffie
  • 4 blaadjes gelatine

Churros cups

  • 110 gram bloem
  • 100 gram suiker
  • 1 eetlepel bruine basterdsuiker
  • 30 gram boter
  • 1 ei
  • half vanillestokje
  • 1 eetlepel kaneel
  • snuf zout
  • 130 milliliter water

Bereidingswijze

Benodigdheden

  • Handmixer
  • Spuitzak
  • Spuitmondje (7 millimeter)
  • Muffinblik
  • Mengkom
  • Steelpan
  • Frituurpan + olie
  • Brandertje
  • Cornetje
  • Deegroller
  • Steekvormpje (ster)
  • Marmeren plaat
  • Paletmessen
  • Rooster voor cups

Voorbereiding

  • Verhit een pan met dikke bodem met olie tot 175 graden.

Chocolademousse

  • Week de blaadjes gelatine in een bakje met water.
  • Klop slagroom met de handmixer lobbig.
  • Breek chocolade in stukjes, voeg samen met boter aan een mengkom toe en verwarm au bain-marie.
  • Verhit ondertussen een steelpan met melk, oploskoffie en suiker en breng aan de kook.
  • Klop ei los in een kom, voeg het hete koffiemengsel en de gelatine blaadjes erbij en laat de gelatine oplossen.
  • Roer goed door en laat afkoelen.
  • Schep tot slot de crème door de slagroom, meng goed en plaats 30 minuten in de koelkast.

Churros cups

  • Verhit opnieuw een pan met 130 milliliter water, boter, basterdsuiker, vanille, zout en breng aan de kook.
  • Voeg, als het mengsel kookt, bloem toe en blijf goed roeren.
  • Draai het soezenbeslag in de keukenmachine en voeg ei toe om het beslag de juiste dikte te laten krijgen.
  • Schep het beslag in de spuitzak, spuit op de achterkant van het bakblik om de uitstekende vormen heen en maak op die manier 3 bakjesvormen.
  • Plaats de bakvorm in de vriezer en laat het beslag hard worden.
  • Haal de churros cups voorzichtig van het bakblik los.
  • Frituur de cups minimaal 8 minuten.
  • Meng suiker en kaneel.
  • Rol de cups door kaneelsuiker.

Garnering

  • Smelt de chocolade au bain-marie en schep in het cornetje.
  • Bestuif het aanrecht met een beetje bloem en rol daarop met een deegroller marsepein uit tot een dunne plak.
  • Steek vervolgens met het sterretje 4 vormpjes uit.
  • Schrijf met het gevulde cornetje de cijfers: 2, 0, 1 en 9 op de sterretjes.

Afwerking

  • Verdeel de chocolademousse over de cups en garneer met de marsepeinen sterren en een beetje poedersuiker.

Reageren

Je kunt op dit moment niet reageren.