E-meel? Schrijf je in voor de Heel Holland Bakt nieuwsbrief

Ontvang de laatste nieuwtjes en recepten.

Lees hier de privacyverklaring.

Terug

Coeur caché

Michiel

Recept van
Michiel

Taart
Expert
(0) reviews

Ingrediënten

Chocolade mousse

  • 150 gram kristalsuiker
  • 50 gram water
  • 1 citroen (sap)
  • 2 eiwitten
  • 20 gram poedersuiker
  • 100 gram pure chocolade
  • 50 gram melk chocolade
  • 250 gram slagroom
  • 1 eetlepel suiker

Cake

  • 180 gram pure chocolade
  • 10 eieren
  • snuf zout
  • 300 gram suiker
  • 220 gram roomboter op kamertemperatuur
  • 70 gram poedersuiker
  • 220 gram bloem

Aardbeienmousse

  • 500 gram aardbeien
  • 14.5 gelatineblaadjes
  • 100 gram gepasteuriseerd eiwit
  • 200 gram poedersuiker (plus extra om te bestuiven)
  • 600 gram slagroom

Samenstellen en gelei

  • 12 gelatineblaadjes
  • 500 gram aardbeien
  • cremant de bourgogne
  • 100 gram melk chocolade

Bereidingswijze

Voorbereiding

  • Verwarm de oven voor op 180˚C.
  • Vet twee springvormen met een diameter van 25 centimeter en 10 centimeter hoogte.
  • Bekleed een schone bakplaat met bakpapier.
  • Leg een grote en kleine hartvormige koekjesstekers klaar.
  • Leg twee bakringen van 25 centimeter klaar.

Chocolade mousse

  • Kook suiker met water tot 110˚C om suikersiroop te maken.
  • Ontvet de mengkom met de citroen door deze in te smeren met het sap en schoon te vegen.
  • Klop de eiwitten met de poedersuiker stijf.
  • Giet al kloppend de hete suikersiroop voorzichtig bij de eiwitten en blijf kloppen totdat stevige pieken ontstaan.
  • Laat snel terug koelen om de koelkast.
  • Smelt de chocolade au bain-marie.
  • Klop slagroom stijf met suiker.
  • Meng 200 gram eiwit schuim met 250 gram opgeslagen slagroom en de chocolade.
  • Zet koud.

Cake

  • Smelt de chocolade au bain-marie.
  • Scheid de eieren.
  • Klop de eiwitten met een snufje zout en wat kristalsuiker stijf.
  • Klop in een andere kom de boter, poedersuiker en de eidooiers tot een crème.
  • Voeg de gesmolten chocolade toe en meng goed door tot een mooie vaste crème.
  • Spatel de eiwitten voorzichtig door de crème.
  • Zeef de bloem boven de beslagkom en vouw door het beslag.
  • Schenk de helft van het beslag in een ingevette springvorm.
  • Leg de bakringen op de beklede bakplaat en verdeel de rest van het beslag in de bakringen.
  • Bak de drie cakes in 30 minuten gaar in de oven. Controleer met een satéprikker of de cake gaar is.
  • Laat afkoelen op een rooster.

Aardbeienmousse

  • Maak de aardbeien schoon en pureer ze met een staafmixer.
  • Meng met de helft van de aardbeienpuree met het gelatinepoeder en verwarm in een pannetje op laag vuur tot 60 graden.
  • Giet de rest van de aardbeien er bij en koel terug tot ca 37˚C.
  • Klop eiwitten met poedersuiker stijf en meng met de afgekoelde aardbeienpuree.
  • Klop de slagroom stijf en meng met het aardbeien-eiwitmengsel.

Samenstellen en gelei

  • Steek grote en kleine hartjes uit de twee plakken cake die in de bakringen zijn gebakken.
  • Vet een schone springvorm in en bestuif met poedersuiker.
  • Stapel de grote harten op elkaar en plak ze aan elkaar vast met chocolademousse.
  • Leg de opgestapelde hartjes in het midden op de bodem van de bakvorm.
  • Giet een laagje aardbeienmousse rondom het hartje over de bodem. Leg de kleine hartjes als een cakelaagjes op de mousse. Giet de rest van de mousse erop.
  • Strijk glad en laat opstijven in de koeling.
  • Wanneer de mousse volledig opgestijfd is, haal uit de koeling.
  • Druk de chocoladecakelaag (die gebakken is in de springvorm) in de mousse en keer om (op die manier is het hartje bovenop de taart zichtbaar).
  • Zet koud tijdens het maken van de gelei.
  • Week gelatineblaadjes in koud water.
  • Maak 300 gram aardbeien schoon en pureer met de Cremant (op smaak).
  • Verwarm de aardbeienpuree op laag vuur en voeg de gelatine toe. Roer goed door tot gelatine is gesmolten. Haal van het vuur.
  • Laat even afkoelen.
  • Giet gelei over de aardbeienmousse.
  • Laat de taart volledig opstijven en verwijder daarna de vorm.
  • Decoreer met toefjes chocolade mousse, 200 gram aardbeien en chocolade.

Reageren

Je kunt op dit moment niet reageren.