Terug

Coeur caché

Michiel

Recept van
Michiel

Taart
Expert
(0) reviews

Ingrediënten

Chocolade mousse

  • 150 gram kristalsuiker
  • 50 gram water
  • 1 citroen (sap)
  • 2 eiwitten
  • 20 gram poedersuiker
  • 100 gram pure chocolade
  • 50 gram melk chocolade
  • 250 gram slagroom
  • 1 eetlepel suiker

Cake

  • 180 gram pure chocolade
  • 10 eieren
  • snuf zout
  • 300 gram suiker
  • 220 gram roomboter op kamertemperatuur
  • 70 gram poedersuiker
  • 220 gram bloem

Aardbeienmousse

  • 500 gram aardbeien
  • 14.5 gelatineblaadjes
  • 100 gram gepasteuriseerd eiwit
  • 200 gram poedersuiker (plus extra om te bestuiven)
  • 600 gram slagroom

Samenstellen en gelei

  • 12 gelatineblaadjes
  • 500 gram aardbeien
  • cremant de bourgogne
  • 100 gram melk chocolade

Bereidingswijze

Voorbereiding

  • Verwarm de oven voor op 180˚C.
  • Vet twee springvormen met een diameter van 25 centimeter en 10 centimeter hoogte.
  • Bekleed een schone bakplaat met bakpapier.
  • Leg een grote en kleine hartvormige koekjesstekers klaar.
  • Leg twee bakringen van 25 centimeter klaar.

Chocolade mousse

  • Kook suiker met water tot 110˚C om suikersiroop te maken.
  • Ontvet de mengkom met de citroen door deze in te smeren met het sap en schoon te vegen.
  • Klop de eiwitten met de poedersuiker stijf.
  • Giet al kloppend de hete suikersiroop voorzichtig bij de eiwitten en blijf kloppen totdat stevige pieken ontstaan.
  • Laat snel terug koelen om de koelkast.
  • Smelt de chocolade au bain-marie.
  • Klop slagroom stijf met suiker.
  • Meng 200 gram eiwit schuim met 250 gram opgeslagen slagroom en de chocolade.
  • Zet koud.

Cake

  • Smelt de chocolade au bain-marie.
  • Scheid de eieren.
  • Klop de eiwitten met een snufje zout en wat kristalsuiker stijf.
  • Klop in een andere kom de boter, poedersuiker en de eidooiers tot een crème.
  • Voeg de gesmolten chocolade toe en meng goed door tot een mooie vaste crème.
  • Spatel de eiwitten voorzichtig door de crème.
  • Zeef de bloem boven de beslagkom en vouw door het beslag.
  • Schenk de helft van het beslag in een ingevette springvorm.
  • Leg de bakringen op de beklede bakplaat en verdeel de rest van het beslag in de bakringen.
  • Bak de drie cakes in 30 minuten gaar in de oven. Controleer met een satéprikker of de cake gaar is.
  • Laat afkoelen op een rooster.

Aardbeienmousse

  • Maak de aardbeien schoon en pureer ze met een staafmixer.
  • Meng met de helft van de aardbeienpuree met het gelatinepoeder en verwarm in een pannetje op laag vuur tot 60 graden.
  • Giet de rest van de aardbeien er bij en koel terug tot ca 37˚C.
  • Klop eiwitten met poedersuiker stijf en meng met de afgekoelde aardbeienpuree.
  • Klop de slagroom stijf en meng met het aardbeien-eiwitmengsel.

Samenstellen en gelei

  • Steek grote en kleine hartjes uit de twee plakken cake die in de bakringen zijn gebakken.
  • Vet een schone springvorm in en bestuif met poedersuiker.
  • Stapel de grote harten op elkaar en plak ze aan elkaar vast met chocolademousse.
  • Leg de opgestapelde hartjes in het midden op de bodem van de bakvorm.
  • Giet een laagje aardbeienmousse rondom het hartje over de bodem. Leg de kleine hartjes als een cakelaagjes op de mousse. Giet de rest van de mousse erop.
  • Strijk glad en laat opstijven in de koeling.
  • Wanneer de mousse volledig opgestijfd is, haal uit de koeling.
  • Druk de chocoladecakelaag (die gebakken is in de springvorm) in de mousse en keer om (op die manier is het hartje bovenop de taart zichtbaar).
  • Zet koud tijdens het maken van de gelei.
  • Week gelatineblaadjes in koud water.
  • Maak 300 gram aardbeien schoon en pureer met de Cremant (op smaak).
  • Verwarm de aardbeienpuree op laag vuur en voeg de gelatine toe. Roer goed door tot gelatine is gesmolten. Haal van het vuur.
  • Laat even afkoelen.
  • Giet gelei over de aardbeienmousse.
  • Laat de taart volledig opstijven en verwijder daarna de vorm.
  • Decoreer met toefjes chocolade mousse, 200 gram aardbeien en chocolade.

Reageren

Je kunt op dit moment niet reageren.