Terug

Cookies

Heerlijk voor bij de koffie of thee, of gewoon tussendoor: cookies met pure chocolade. Leuk om te eten én te maken!

Makkelijk
(200) reviews

Ingrediënten

Cookies (35-40 stuks)

  • 150 gram zachte boter
  • 70 gram suiker
  • 40 gram bruine suiker
  • 40 gram lichtbruine basterdsuiker
  • vanille, naar smaak
  • 2 eidooiers
  • 220 gram bloem
  • 2 gram bakpoeder
  • snuf grof zeezout
  • 140 gram pure chocolade, in stukjes
  • 40 gram hazelnoten

Bereidingswijze

Voorbereidingen

  • Bekleed de bakplaat met bakpapier.
  • Verwarm de oven voor tot 175 graden.

Cookies (35-40 stuks)

  • Meng de boter met suiker en de vanille.
  • Voeg de rest van de ingrediënten toe en meng dit kort tot een samenhangend deeg.
  • Verdeel het deeg in stukjes en maak er bolletjes van.
  • Leg de bolletjes op de bakplaat en druk ze een beetje plat.
  • Bak de koekjes 16-17 minuten in de oven.
  • Houd de koekjes ondertussen in de gaten; de precieze baktijd is afhankelijk van de grootte van de koekjes.

Recept voor pindakaaskoekjes

Zoek je variatie? Bekijk dan ook eens dit recept voor peanutbuttercookies oftewel, pindakaaskoekjes.

Pindakaaskoekjes

 

Koekjescollege van Robèrt

Elk koekje kent zijn eigen deeg met de daarbij behorende werkwijze. Wat is nou precies het verschil? En welk deeg gebruik je voor welk koekje? Robèrt legt het je allemaal uit in zijn koekjescollege!
Bekijk de video van Robèrt

 

Reageren

Je kunt op dit moment niet reageren.