E-meel? Schrijf je in voor de Heel Holland Bakt nieuwsbrief

Ontvang de laatste nieuwtjes en recepten.

Lees hier de privacyverklaring.

Terug

Cupido’s Banket – Cupido’s Troon

Deze bijzondere cupido van nougatine is weggelegd voor echte experts in de bakwereld. Compleet met pijl en boog staat hij op een mooie troon van hartjes. De nougatine onderdelen worden aan elkaar geplakt met isomalt. Een écht showstuk. 

Thijs

Recept van
Thijs

Koekjes
Finale
Expert
(2) reviews

Ingrediënten

Nougatine

  • 500 gram sesamzaad
  • 600 gram witte basterdsuiker
  • 200 gram glucosestroop
  • 40 gram roomboter

Opbouw

  • 200 gram isomalt
  • 200 gram poedersuiker
  • 20 gram eiwit
  • 7 gram citroensap

Bereidingswijze

Bakgereedschap

  • 2 Siliconen bakmatten
  • Steelpan
  • Kleine koekenpan
  • Mallen in de vormen: cupido’s lichaam, vleugels, pijl & boog
  • Deeguitsteker hartvormig
  • Ronde uitsteker van ø 15 centimeter
  • Springvorm van ø 20  centimeter
  • Deegroller
  • Bakplaten

Voorbereiding

  • Verwarm de oven voor op 140 graden conventioneel.
  • Leg de siliconen bakmatten klaar en controleer of ze goed schoon zijn. Spray ze licht in met bakspray.
  • Bekleed een springvorm van ø 20 centimeter met bakpapier en spray licht in met bakspray.

Nougatine

  • Maak de nougatine in 2 of 3 delen.
  • Verwarm de witte basterdsuiker met glucosestroop beetje bij beetje in een steelpan en laat karameliseren.
  • Voeg de sesamzaadjes toe als de karamel nog licht van kleur is en verwarm tot de karamel de juiste kleur heeft bereikt.
  • Voeg vlak voor het einde wat roomboter toe en meng goed door.
  • Stort de nougatine op een bakmat, dek af met een andere bakmat en rol uit tot de gewenste dikte.
  • Snijd de nougatine met behulp van de mallen uit in de volgende vormen: Cupido’s lichaam, 2x Cupido’s vleugels, pijl & boog, 8 hartjes, een boogvorm van een kwart cirkel als steun voor het lichaam van Cupido en 1 ronde cirkel van ø 15 centimeter.
  • Als de nougatine te hard is geworden kun je deze opwarmen in de oven, dan wordt deze weer beter te bewerken.
  • Doe de restjes in de springvorm en bedek de bodem zo goed mogelijk.
  • Laat ongeveer 20 minuten in de oven staan op 140 graden, tot de nougatine over de hele bodem is gesmolten.
  • Laat de vormen afkoelen.

Opbouw

  • Verwarm de isomalt tot 165 graden in een schone kleine koekenpan.
  • Plak cupido met isomalt in elkaar met vleugeltjes, pijl en boog.
  • Leg de cirkel van ø 15 centimeter met de mooie kant op een schone werkbank.
  • Plak 4 – 5 hartjes op de kop (dus met de punt naar boven) met isomalt langs de rand op de cirkel en laat uitharden.
  • Doop de puntjes van de hartjes in de warme isomalt en plak ze precies in het midden van de grote cirkel vast. Laat uitharden, zodat je een mooie hartjestroon hebt.
  • Zet cupido, als de isomalt goed hard is geworden, op de troon. Gebruik de steunboog en overige hartjes ter ondersteuning.

Reageren

Je kunt op dit moment niet reageren.