Bakgereedschap
- Chopper
 - Rasp
 - Theezeefje
 - Staande mixer met toebehoren
 - Macaronmat
 - Garde
 - Bakplaat
 - Bakpapier
 - Huishoudfolie
 - Bakpapier
 - Spuitzakken
 - Spuitmondje van ø 9 millimeter
 - Spuitmondjes van ø 6 millimeter (5x)
 - Halve bolmatje
 - Thermometer
 - Cornetje
 
Voorbereiding
- Verwarm de oven voor op 200 graden conventioneel.
 - Bekleed een bakplaat met bakpapier.
 
Bitterkoekjes
- Maal de amandelen met poedersuiker in chopper fijn.
 - Voeg amandelextract, zout, citroenrasp en eiwitten toe en maal tot soepel deeg.
 - Doe het deeg in een spuitzak.
 - Spuit doppen van 2-3 centimeter op de bakplaat (gebruik eventueel een macaronmat om gelijke grootte te spuiten).
 - Bak de koeken in 12-17 minuten bruin.
 - Laat de koeken afkoelen en haal ze van het bakpapier.
 
Banketbakkersroom
- Maak een papje van een scheutje melk, de eidooiers, suiker en custardpoeder.
 - Snijd het vanillestokje open en schraap het merg eruit.
 - Breng de overige melk met het vanillestokje en -merg aan de kook.
 - Giet de helft van de warme melk bij de dooiers en roer goed door.
 - Giet alles terug in de pan en kook het mengsel voor ongeveer 3 minuten tot het is ingedikt.
 - Stort op een bord en dek af met huishoudfolie direct op de room.
 - Laat het mengsel afkoelen.
 
Botercrème
- Laat de boter zacht draaien met de suiker.
 - Voeg 300 gram banketbakkersroom toe en klop goed door.
 - Verdeel de crème over 5 bakjes.
 
Smaakmakers
- Verwarm de aardbeien en haal ze door een zeefje. Meng door 1 bakje botercrème.
 - Rasp de sinaasappel en meng met de kaneelpoeder. Meng door 1 bakje botercrème.
 - Rasp en pers de citroen en meng met de vlierbessensiroop. Meng door 1 bakje botercrème.
 - Rasp een gemberbolletje. Meng door 1 bakje botercrème.
 - Meng 1-2 theelepels pistachepasta door 1 bakje botercrème.
 - Doe elke crème in een aparte spuitzak.
 - Spuit met een gladde spuitmond de crème in een halve bol op de bitterkoekjes.
 - Zet de petit glace op zijn kop in een bolmatje.
 - Laat afkoelen.
 
Glaceerfondant
- Verwarm de fondant tot 37 graden.
 - Giet in 5 schaaltjes en breng 4 bakjes op kleur met de kleurstof.
 - Doop de gebakjes in de fondant.
 - Citroen-vlierbloesem in wit, aardbei in roze, sinaasappel-kaneel in oranje en gember in geel en pistache in groen.
 - Laat de fondant opdrogen.
 - Breng de chocolade op temperatuur.
 - Doe de chocolade in een cornetje en versier de kleine gebakjes ermee.
 - Werk af met decoraties van citroenschil, sinaasappelschil, pistachenootjes en aardbeien.
 
                        
                                        
                                    
                    
                                    
                    
                                    
                    
Reageren
Je kunt op dit moment niet reageren.