E-meel? Schrijf je in voor de Heel Holland Bakt nieuwsbrief

Ontvang de laatste nieuwtjes en recepten.

Lees hier de privacyverklaring.

Terug

Dadelkoekjes

Dadels zijn een heerlijke toevoeging aan je baksels, door de zoete smaak. Deze dadelkoekjes maak je in combinatie met nootmuskaat en kaneel.

Zineb

Recept van
Zineb

Koekjes
Goed te doen
(38) reviews

Ingrediënten

Dadelkoekjes

  • 250 gram margarine of roomboter
  • 7 eetlepels olie
  • 100 gram fijne kristalsuiker
  • 9 eetlepels oranjebloesemwater
  • 0,5 vanillestokje
  • 510 gram patentbloem
  • Snuf zout
  • 500 gram dadels, ontpit
  • 50 gram geroosterde sesamzaadjes
  • 1 theelepel kaneelpoeder
  • 0,25 theelepel gemalen nootmuskaat

Garnering dadelkoekjes

  • 350 gram poedersuiker

Bereidingswijze

Dadelkoekjes recept

  • Doe de boter met de olie, suiker, het vanillemerg en oranjebloesemwater in een kom en mix dit totdat alles goed gemengd is.
  • Voeg de bloem eraan toe en meng goed.
  • Bedek het deeg met folie en laat het even in de koelkast rusten.
  • Ontpit de dadels en leg ze in een stoompan om rustig te stomen, dit duurt ongeveer 30 minuten.
  • Doe de geroosterde sesamzaadjes, nootmuskaat, het kaneelpoeder en oranjebloesemwater in een kom en kneed dit goed door elkaar.
  • Weeg per koekje 35 gram deeg af en weeg 15 gram af van de dadelpasta.
  • Rol het deeg met de vinger rustig in een langwerpige vorm uit.
  • Rol een staaf van de dadelpasta en leg het in het deeg.
  • Bedek de dadelpasta helemaal met het deeg en rol er een staaf van.
  • Doe het deeg in de siliconen-vorm en maak 12 koekjes.
  • Duw de koekjes in met een vinger zodat ze goed in de vorm passen.
  • Bak de koekjes in ongeveer 20 minuten af in de voorverwarmde oven.
  • Haal de dadelkoekjes door de poedersuiker.
  • Doe dit voorzichtig zodat de koekjes goed bedekt worden met de poedersuiker.

Reageren

Je kunt op dit moment niet reageren.