E-meel? Schrijf je in voor de Heel Holland Bakt nieuwsbrief

Ontvang de laatste nieuwtjes en recepten.

Lees hier de privacyverklaring.

Terug

Dumkes & truffels

Met anijs gekruide dumkes en smaakvolle truffels, hier doe je echt iedereen een plezier mee!

Koekjes
(5) reviews

Ingrediënten

Dumkes (circa 50)

  • 50 gram hazelnoten zonder vel
  • 115 gram boter (op kamertemperatuur)
  • 100 gram witte basterdsuiker
  • 1 theelepel anijspoeder
  • 15 gram anijszaad
  • 1 mespuntje kaneel
  • 1 theelepel rum
  • 2 gram zout
  • 15 gram volle melk
  • 175 gram Zeeuwse bloem
  • 1 theelepel bakpoeder
  • 1 ei

Truffels (circa 20)

  • 200 gram pure chocolade (72%)
  • 150 milliliter slagroom
  • 40 gram boter
  • 1 sinaasappel
  • 50 gram cacao
  • 50 gram poedersuiker

Bereidingswijze

Dumkes (circa 50)

  • Hak de hazelnoten fijn.
  • Meng de boter, witte basterdsuiker, het anijspoeder, het anijszaad, de kaneel, de rum en het zout tot een zachte massa.
  • Voeg de gehakte hazelnoten en de melk toe en meng deze door de botermassa.
  • Zeef de Zeeuwse bloem en het bakpoeder erboven en kneed alles kort door tot een samenhangend deeg.
  • Verpak het deeg in plasticfolie en laat het minimaal 1 uur in de koelkast rusten.
  • Verwarm de oven voor op 160 °C.
  • Verdeel het deeg in tweeën en rol elk stuk uit tot een rol van ongeveer 2,5 cm doorsnede.
  • Kluts het ei.
  • Druk de rollen met je duim iets plat, bestrijk ze met het ei en snijd koekjes van ongeveer 1 cm breed.
  • Leg de dúmkes met minimaal 2 cm tussenruimte op een met bakpapier beklede bakplaat en bak ze in 20- 25 minuten in het midden van de oven goudbruin en gaar.

Truffels (circa 20)

  • Verwarm op laag vuur de slagroom in een pan.
  • Rasp de sinaasappel boven de pan.
  • Hak de chocolade, doe in een kom en schenk hier de helft van de warme slagroom over.
  • Roer goed door en voeg vervolgens de rest van de slagroom toe.
  • Voeg de boter toe en roer alles goed door tot er een egale massa ontstaat.
  • Roer goed door en laat circa 2 uur opstijven in de koelkast.
  • Maak met een lepel bolletjes van de ganache en vorm ze eventueel met de handen tot mooie ronde bollen.
  • Doe de cacao en poedersuiker in twee borden en rol de truffels door de cacao of poedersuiker.

Reageren

Je kunt op dit moment niet reageren.