E-meel? Schrijf je in voor de Heel Holland Bakt nieuwsbrief

Ontvang de laatste nieuwtjes en recepten.

Lees hier de privacyverklaring.

Terug

Een brug te ver?

Met deze gemberkoekjes kun je bruggen bouwen! Ze worden gemaakt met speciale pittige koekkruiden uit Spakenburg. Als je daar niet in de buurt woont, kun je ook gewone koekkruiden gebruiken. Voor die pittige kick kun je er dan wat peper aan toevoegen.

Juliaan

Recept van
Juliaan

Koekjes
(2) reviews

Ingrediënten

Gemberkoekjes

  • 250 gram boter
  • 250 gram lichtbruine basterdsuiker 
  • 100 milliliter honing
  • 2 theelepels gemberpoeder
  • 3 theelepels pittige koekkruiden 
  • ½ theelepel zout
  • 2 eieren
  • 550 gram bloem
  • 1,5 theelepels baking soda

Royal icing

  • 200 gram poedersuiker
  • 1 eiwit

Bereidingswijze

Bakbenodigdheden

Staande mixer met toebehoren

Bakplaat

Bakpapier

Deegroller

Spuitzak

Uitsteekvormpjes

Voorbereiding

  • Verwarm de oven voor op 180 graden boven- en onderwarmte.
  • Bekleed een bakplaat met bakpapier. 

Gemberkoekjes

  • Roer de bloem en baksoda door elkaar. 
  • Kneed de andere ingrediënten rustig door elkaar. 
  • Voeg de bloem en baking soda toe en kneed zo kort mogelijk door tot samenhangend deeg.
  • Leg als een plak, omwikkeld met folie, in de koelkast om te rusten.
  • Rol het deeg uit tot een grote plak van 5 millimeter dik.
  • Steek of snijd koekjes uit en leg ze op de bakplaat. 
  • Bak de koeken in zo’n 17 minuten gaar. 
  • Laat afkoelen op een rooster. 

Royal icing

  • Klop de poedersuiker en het eiwit met een garde tot een mooi wit beslag.
  • Het is goed als je puntjes omhoog kunt trekken. 
  • Doe de icing in een spuitzak. 
  • Versier de afgekoelde koekjes mooi met icing. 

Reageren

Je kunt op dit moment niet reageren.