E-meel? Schrijf je in voor de Heel Holland Bakt nieuwsbrief

Ontvang de laatste nieuwtjes en recepten.

Lees hier de privacyverklaring.

Terug

Framberrybar!

Een melkchocoladereep gevuld met een krokant amandelkoekje, frambozencremeux en gezoete cranberry’s. Deze candybar heeft een hele fijne balans qua smaken, aldus Janny.

Juliaan

Recept van
Juliaan

Koekjes
(12) reviews

Ingrediënten

Amandelkoekje

  • 90 gram koude boter
  • 50 gram poedersuiker
  • 20 gram amandelmeel
  • 25 gram ei (½ ei)
  • 1 gram zout
  • 145 gram bloem

Frambozencremeux

  • 2,5 blaadjes gelatine
  • 200 gram frambozenpuree
  • 60 gram fijne kristalsuiker
  • 3 eidooiers
  • 1 ei
  • 75 gram boter
  • 100 gram gedroogde gezoete cranberry’s

Chocolade

  • 750 gram melkchocolade
  • 250 gram witte chocolade

Bereidingswijze

Bakgereedschappen

  • Siliconen bakmat
  • Marmeren plaat
  • Paletmes 
  • Driehoek spatel
  • Deegsteker
  • Spuitzakken
  • Candybar mal
  • Deegroller

Voorbereiding

  • Verwarm de oven voor op 180 graden boven- en onderwarmte.
  • Week de gelatine in koud water. 

Amandelkoekje

  • Meng de amandelmeel, poedersuiker en zout. 
  • Voeg het ei en de boter toe en meng door elkaar. 
  • Voeg nu de bloem toe en meng tot een egaal deeg. 
  • Vorm tot een rechthoek, wikkel in folie en laat rusten in de koelkast. 
  • Rol het deeg uit tot 3 millimeter dikte. 
  • Prik gaatjes met een vork en snijd rechte koekjes uit die in de mal passen. 
  • Leg de koekjes op de bakplaat en bak ze in 20 minuten goudbruin en gaar. 
  • Laat afkoelen tot gebruik. 

Frambozencremeux

  • Verwarm de frambozen met de suiker in een pannetje. 
  • Haal van het vuur en voeg het ei toe, roer goed door. 
  • Zet terug op het vuur en breng al roerend aan de koek. 
  • Haal weer van het vuur en roer de boter, cranberry’s en gelatine erdoor. 
  • Stort in een kom en laat afgedekt afkoelen tot kamertemperatuur. 

Chocola

  • Smelt de melkchocolade tot 45 graden en tempereer deze.
  • Vul de mal met chocolade en laat even staan. 
  • Houd de mal ondersteboven zodat de overtollige chocolade er uit kan lopen. 
  • Laat opstijven in de koelkast. 

Opbouw

  • Haal de mal uit de koelkast en giet de cremeux erin. 
  • Leg er een amandelkoekje bovenop. 
  • Sluit af met chocolade, strijk glad en laat opstijven in de vriezer. 
  • Haal de repen voorzichtig uit de mal. 

Decoratie

  • Tempereer de witte chocolade.
  • Doe in een spuitzak en knip een klein puntje af. 
  • Maak sierlijke lijnen over de repen.

Reageren

Je kunt op dit moment niet reageren.