E-meel? Schrijf je in voor de Heel Holland Bakt nieuwsbrief

Ontvang de laatste nieuwtjes en recepten.

Lees hier de privacyverklaring.

Terug

Frambozenschuitjes

Rutger

Recept van
Rutger

Koekjes
Moeilijk
(2) reviews

Ingrediënten

Amandelspijs

  • 125 gram kristalsuiker
  • 125 gram amandelmeel
  • 1 ei
  • 1 theelepel citroenrasp

Frambozenschuitjes

  • 250 gram bloem
  • 8 gram bakpoeder
  • snuf zout
  • 180 gram roomboter
  • 90 gram suiker
  • 90 gram bruine basterdsuiker
  • 1 eidooier
  • 1 theelepel vanille-extract
  • custard
  • 100 gram verse frambozen
  • poedersuiker

Bereidingswijze

Amandelspijs

  • Doe suiker, amandelmeel, ei en citroenrasp in een keukenmachine en mix goed door tot een spuitbare spijs.
  • Breng eventueel op smaak met meer citroenrasp.

Frambozenschuitjes

  • Doe alle ingrediënten, behalve de frambozen en poedersuiker, in een mixkom en mix tot een goed deeg.
  • Laat dit een uur rusten in de koelkast.
  • Beboter mini-muffinvormpjes en verwarm de oven voor op 180°C.
  • Rol het koude deeg uit tot 6 millimeter dikte.
  • Steek er rondjes uit iets groter dan de muffinvormpjes en bekleed de vormpjes hiermee.
  • Vul het deeg met wat spijs.
  • Bak de schuitjes ongeveer 16 minuten in de hete oven.
  • Haal direct uit de oven en laat afkoelen op een rooster.
  • Maak de custard zoals op de verpakking staat.
  • Doe in een spuizak en vul de schuitjes verder op met de custard.
  • Decoreer met een verse framboos.
  • Bestuif met poedersuiker.

Reageren

Je kunt op dit moment niet reageren.