E-meel? Schrijf je in voor de Heel Holland Bakt nieuwsbrief

Ontvang de laatste nieuwtjes en recepten.

Lees hier de privacyverklaring.

Terug

Gemberkoekjes

Gemberkoekjes zijn handig voor het bouwen van een koekhuisje, maar ze zijn eigenlijk het hele jaar door heerlijk. Je maakt ze met kaneel en kruidnagel én natuurlijk met gember.

Georges

Recept van
Georges

Koekjes
Makkelijk
(0) reviews

Ingrediënten

Gemberkoekjes

  • 80 gram boter
  • 100 gram bruine basterdsuiker
  • 130 gram bloem
  • 5 gram bakpoeder
  • zout
  • 1 theelepel gemberpoeder
  • 0.5 theelepel kruidnagel (gemalen)
  • 0.5 theelepel kaneel (gemalen)
  • 1 potje gekonfijte gember
  • 1 eetlepel ahornsiroop
  • 0.5 ei

Bereidingswijze

Gemberkoekjes recept

  • Verwarm de oven voor op 180°C.
  • Bekleed een bakplaat met bakpapier.
  • Klop de boter en suiker luchtig.
  • Voeg de droge ingrediënten, fijngehakte gekonfijte gember, ahornsiroop en het ei toe en mix tot een egaal deeg. Rol het deeg tot een cilinder.
  • Laat het deeg een uur rusten in de koelkast.
  • Snijd dunne koekjes van het koude deeg en leg op de bakplaat.
  • Bak de koekjes in ongeveer 20 minuten mooi bruin. Let op dat ze niet verbranden.
  • Laat afkoelen op een rooster.

Nog meer koekjes bakken?

KOEKJES MAKEN MET KOEKJESCOLLEGE VAN ROBÈRT

Reageren

Je kunt op dit moment niet reageren.