Terug

Gevulde speculaaskoeken

Deze speculaaskoeken maak je in een handomdraai! Tip van Hans: laat het deeg, verpakt in vershoudfolie, een aantal dagen in de koelkast rusten. Dan trekken de kruiden nóg meer in het deeg.

Hans

Recept van
Hans

Makkelijk
(22) reviews

Ingrediënten

Bereiding speculaasdeeg

  • 160 gram lichte basterdsuiker
  • 150 gram zachte boter
  • 20 gram water
  • 275 gram Zeeuwse bloem
  • 5 gram bakpoeder
  • 25 gram speculaaskruiden

Bereiding amandelspijs

  • beetje bloem om te bestuiven
  • 150 gram amandelspijs
  • 1 ei
  • 8 blanke amandelen
  • 1 eidooier

Bereidingswijze

Benodigheden

  • 1 gekartelde steker van 10 centimeter doorsnede

Bereiding speculaasdeeg

  • Meng de basterdsuiker met de boter, het water en het zout.
  • Meng vervolgens de bloem, het bakpoeder en de speculaaskruiden erdoor en kneed tot een samenhangend deeg.
  • Voeg, als het deeg te droog is, een paar druppels water toe.
  • Laat het deeg, verpakt in vershoudfolie, een aantal dagen in de koelkast rijpen. Speculaasdeeg kan een paar weken gekoeld bewaard worden.

Bereiding amandelspijs

  • Verwarm de oven voor op 210 graden.
  • Bestuif het aanrechtblad met een klein beetje bloem en rol het deeg uit tot 2 millimeter dikte.
  • Steek met een gekartelde steker 16 plakken van 10 centimeter doorsnede uit.
  • Meng de amandelspijs met zoveel losgeklopt ei, dat de spijs net spuitbaar is. Let op: de spijs mag niet te slap zijn.
  • Spuit kleine bolletjes amandelspijs op 8 plakjes deeg. zorg dat de spijs ongeveer 1 centimeter bij de rand vandaan blijft.
  • Smeer de rand van de plakjes deeg in met een beetje water en leg hier het 2e plakje deeg bovenop.
  • Druk de rand een beetje aan.
  • Meng het ei met de eidooier en bestrijk de koeken hiermee.
  • Druk per koek een amandel in de bovenkant.
  • Bestrijk de koeken na 10 minuten nogmaals met ei en bak ze in ongeveer 10-15 minuten gaar.

Reageren

Je kunt op dit moment niet reageren.