E-meel? Schrijf je in voor de Heel Holland Bakt nieuwsbrief

Ontvang de laatste nieuwtjes en recepten.

Lees hier de privacyverklaring.

Terug

Ginger Abbey

Deze gingerbread Downton abbey heeft raampjes van suiker en is versierd met noten en gedroogde vruchten. Dit is het basisrecept voor de gemberkoekjes, je kunt er naar eigen inzicht een bouwwerk van maken. Maar gewoon als gingerbread koekje zijn ze ook verrukkelijk! Als je de icing weglaat, zijn ze bovendien helemaal vegan.

Enzo

Recept van
Enzo

Koekjes
(25) reviews

Ingrediënten

Gingerbread

  • 343 gram plantaardige boter (Flora)
  • 275 gram bruine basterdsuiker
  • 137 gram golden syrup
  • 825 gram bloem
  • 2,5 theelepels baksoda
  • 2 theelepels chai kruiden

Royal icing

  • 125 gram poedersuiker
  • 1 eiwit
  • ½ theelepel rum

Versiering

  • Gedroogd fruit
  • Diverse noten

Bereidingswijze

Bakbenodigdheden

  • Bakplaat
  • Bakpapier
  • Staande mixer met toebehoren
  • Deegroller
  • Uitsteekvormpjes 
  • Spuitzakken

Voorbereiding

  • Bekleed een bakplaat met bakpapier. 
  • Verwarm de oven voor op 200 graden. 

Gingerbread

  • Verhit de boter, suiker en golden syrup in een pan tot het kookt.
  • Roer de droge ingrediënten door elkaar. 
  • Giet de warme boter en suiker erbij en mix met een vlinder tot het een beetje afkoelt en samenkomt. 
  • Kneed daarna met de hand tot een mooi deeg. 
  • Rol uit en steek of snijd koekjes uit. 
  • Bak de koekjes in 10 minuten gaar. 

Royal icing

  • Klop de ingrediënten met de vlinder luchtig.
  • Doe in een spuitzak.
  • Versier de koekjes met icing. 

Versiering

  • Versier je koekjes met noten en gedroogd fruit naar keuze.

Reageren

Je kunt op dit moment niet reageren.