Terug

Glutenvrij: Citroen-amandelkoekjes

Deze glutenvrije amandelkoekjes met citroen maak je met havermout. Smakelijke en gezonde knapperige koekjes, klaar in een handomdraai!

Makkelijk
(247) reviews

Ingrediënten

Bereidingswijze

  • 50 gram suiker
  • 80 gram ongezouten roomboter
  • 125 gram amandelmeel
  • 125 gram havermout (glutenvrije)
  • 1 ei
  • 1 citroen
  • snufje zout

Bereidingswijze

Voorbereiding

  • Verwarm de oven voor op 175 graden.

Bereidingswijze amandelkoekjes

  • Maal de havermout in de keukenmachine tot meel.
  • Voeg het ei, de suiker, amandelmeel en roomboter toe.
  • Schil de schil van de citroen boven de ingrediënten en voeg een snufje zout toe.
  • Meng alles tot een deegje en pak het in in folie.
  • Laat circa 30 minuten rusten in de koelkast.
  • Maak kleine balletjes van het deeg en verspreid ze over een met bakpapier beklede bakplaat.
  • Druk de ballen iets plat en bak de koekjes in circa 15-20 minuten goudbruin en gaar.
  • Laat iets afkoelen.

Op zoek naar meer glutenvrije recepten?

Bekijk glutenvrije recepten

Reageren

Je kunt op dit moment niet reageren.