E-meel? Schrijf je in voor de Heel Holland Bakt nieuwsbrief

Ontvang de laatste nieuwtjes en recepten.

Lees hier de privacyverklaring.

Terug

Gouden Blinkers

Deze chocoladereep is gemaakt van een sloffenbodem met notencrème. Hij is gevuld met gebrande noten en karamel slagroom. En dat alles natuurlijk in een jasje van: chocolade!

Marieke

Recept van
Marieke

Koekjes
(2) reviews

Ingrediënten

Noten-amandelcrème

  • 12,5 gram hazelnoten
  • 12,5 gram amandelmeel
  • 25 gram boter (op kamertemperatuur)
  • 20 gram poedersuiker
  • ½ ei
  • 2,5 gram maizena

Zanddeeg

  • 125 gram patentbloem
  • 3 gram bakpoeder
  • 45 gram witte basterdsuiker
  • 45 gram bruine basterdsuiker
  • 90 gram roomboter
  • ½ eidooier
  • Snufje zout
  • ½ theelepel vanille extract
  • ½ citroenrasp

Notenkaramel

  • 50 gram hazelnoten
  • 50 gram ongezouten, gepelde pistachenoten 
  • 50 gram pecannoten
  • 50 gram cashewnoten
  • 120 milliliter slagroom
  • 90 gram fijne suiker
  • 50 gram melkchocolade

Chocolade garnering

  • 200 gram pure chocola 
  • Goudpoeder

Bereidingswijze

Bakbenodigdheden

  • Staande mixer met toebehoren
  • Bakplaat
  • Bakpapier
  • 6 kanovormpjes
  • Deegroller
  • Hakmolen
  • Spuitzakken
  • Spuitmondje
  • Marmeren plaat 
  • Paletmes
  • Driehoeksmes
  • Zeef
  • Doorhaalvorkje

Voorbereiding

  • Verwarm de oven voor op 150 graden. 
  • Vet een bakplaat in en bekleed met bakpapier. 

Noten-amandelcrème

  • Maal de hazelnoten tot poeder. 
  • Rooster het amandelpoeder 10 minuten in de oven en laat afkoelen. 
  • Roer de roomboter zacht en romig. 
  • Voeg het amandelmeel, hazelnootpoeder en de suiker toe en meng tot een geheel. 
  • Klop als laatste de maizena en het ei erdoor. 
  • Doe de crème in een spuitzak zonder mondje en leg het in de koeling.

Zanddeeg

  • Zeef de bloem en de bakpoeder. 
  • Meng alle ingrediënten tot een homogeen deeg. 
  • Verpak in folie en laat rusten in de koelkast. 
  • Rol het deeg uit tot 5 millimeter dik. 
  • Steek met een kanovormpjes 6 deeglapjes uit. 
  • Spuit een reepje noten-amandelcrème in het midden van elk deegplakje. 
  • Zet de kanovormpjes om de deegplakjes en bak de koeken in ongeveer 17 minuten gaar en goudbruin. 
  • Verwijder de vormpjes en laat ze afkoelen. 

Notenkaramel

  • Hak de noten grof en rooster ze 10 minuten.
  • Verwarm de slagroom. 
  • Karameliseer de suiker in een pannetje tot een goudbruine karamel. 
  • Roer de warme slagroom erdoor. 
  • Roer nog 3 minuten door en haal dan van het vuur. 
  • Voeg de chocolade toe en roer tot een gladde massa. 
  • Zet de kanovormpjes over de koeken en verdeel de noten over de koeken. 
  • Giet de karamel erover en zet ze een half uurtje in de vriezer. 

Chocolade garnering

  • Tempereer de chocolade. 
  • Doe de chocolade in een diepe kom. 
  • Haal de notenrepen een voor een door de zachte chocolade, zodat de hele bovenkant met een laagje wordt bedekt. 
  • Laat uitharden en bespray met goudpoeder.

Reageren

Je kunt op dit moment niet reageren.