Terug

Gouden Blinkers

Deze chocoladereep is gemaakt van een sloffenbodem met notencrème. Hij is gevuld met gebrande noten en karamel slagroom. En dat alles natuurlijk in een jasje van: chocolade!

Marieke

Recept van
Marieke

Moeilijk
(1) reviews

Ingrediënten

Noten-amandelcrème

  • 12,5 gram hazelnoten
  • 12,5 gram amandelmeel
  • 25 gram boter (op kamertemperatuur)
  • 20 gram poedersuiker
  • ½ ei
  • 2,5 gram maizena

Zanddeeg

  • 125 gram patentbloem
  • 3 gram bakpoeder
  • 45 gram witte basterdsuiker
  • 45 gram bruine basterdsuiker
  • 90 gram roomboter
  • ½ eidooier
  • Snufje zout
  • ½ theelepel vanille extract
  • ½ citroenrasp

Notenkaramel

  • 50 gram hazelnoten
  • 50 gram ongezouten, gepelde pistachenoten 
  • 50 gram pecannoten
  • 50 gram cashewnoten
  • 120 milliliter slagroom
  • 90 gram fijne suiker
  • 50 gram melkchocolade

Chocolade garnering

  • 200 gram pure chocola 
  • Goudpoeder

Bereidingswijze

Bakbenodigdheden

  • Staande mixer met toebehoren
  • Bakplaat
  • Bakpapier
  • 6 kanovormpjes
  • Deegroller
  • Hakmolen
  • Spuitzakken
  • Spuitmondje
  • Marmeren plaat 
  • Paletmes
  • Driehoeksmes
  • Zeef
  • Doorhaalvorkje

Voorbereiding

  • Verwarm de oven voor op 150 graden. 
  • Vet een bakplaat in en bekleed met bakpapier. 

Noten-amandelcrème

  • Maal de hazelnoten tot poeder. 
  • Rooster het amandelpoeder 10 minuten in de oven en laat afkoelen. 
  • Roer de roomboter zacht en romig. 
  • Voeg het amandelmeel, hazelnootpoeder en de suiker toe en meng tot een geheel. 
  • Klop als laatste de maizena en het ei erdoor. 
  • Doe de crème in een spuitzak zonder mondje en leg het in de koeling.

Zanddeeg

  • Zeef de bloem en de bakpoeder. 
  • Meng alle ingrediënten tot een homogeen deeg. 
  • Verpak in folie en laat rusten in de koelkast. 
  • Rol het deeg uit tot 5 millimeter dik. 
  • Steek met een kanovormpjes 6 deeglapjes uit. 
  • Spuit een reepje noten-amandelcrème in het midden van elk deegplakje. 
  • Zet de kanovormpjes om de deegplakjes en bak de koeken in ongeveer 17 minuten gaar en goudbruin. 
  • Verwijder de vormpjes en laat ze afkoelen. 

Notenkaramel

  • Hak de noten grof en rooster ze 10 minuten.
  • Verwarm de slagroom. 
  • Karameliseer de suiker in een pannetje tot een goudbruine karamel. 
  • Roer de warme slagroom erdoor. 
  • Roer nog 3 minuten door en haal dan van het vuur. 
  • Voeg de chocolade toe en roer tot een gladde massa. 
  • Zet de kanovormpjes over de koeken en verdeel de noten over de koeken. 
  • Giet de karamel erover en zet ze een half uurtje in de vriezer. 

Chocolade garnering

  • Tempereer de chocolade. 
  • Doe de chocolade in een diepe kom. 
  • Haal de notenrepen een voor een door de zachte chocolade, zodat de hele bovenkant met een laagje wordt bedekt. 
  • Laat uitharden en bespray met goudpoeder.

Reageren

Je kunt op dit moment niet reageren.