Bakbenodigdheden
- Staande mixer met toebehoren
- Bakplaat
- Bakpapier
- 6 kanovormpjes
- Deegroller
- Hakmolen
- Spuitzakken
- Spuitmondje
- Marmeren plaat
- Paletmes
- Driehoeksmes
- Zeef
- Doorhaalvorkje
Voorbereiding
- Verwarm de oven voor op 150 graden.
- Vet een bakplaat in en bekleed met bakpapier.
Noten-amandelcrème
- Maal de hazelnoten tot poeder.
- Rooster het amandelpoeder 10 minuten in de oven en laat afkoelen.
- Roer de roomboter zacht en romig.
- Voeg het amandelmeel, hazelnootpoeder en de suiker toe en meng tot een geheel.
- Klop als laatste de maizena en het ei erdoor.
- Doe de crème in een spuitzak zonder mondje en leg het in de koeling.
Zanddeeg
- Zeef de bloem en de bakpoeder.
- Meng alle ingrediënten tot een homogeen deeg.
- Verpak in folie en laat rusten in de koelkast.
- Rol het deeg uit tot 5 millimeter dik.
- Steek met een kanovormpjes 6 deeglapjes uit.
- Spuit een reepje noten-amandelcrème in het midden van elk deegplakje.
- Zet de kanovormpjes om de deegplakjes en bak de koeken in ongeveer 17 minuten gaar en goudbruin.
- Verwijder de vormpjes en laat ze afkoelen.
Notenkaramel
- Hak de noten grof en rooster ze 10 minuten.
- Verwarm de slagroom.
- Karameliseer de suiker in een pannetje tot een goudbruine karamel.
- Roer de warme slagroom erdoor.
- Roer nog 3 minuten door en haal dan van het vuur.
- Voeg de chocolade toe en roer tot een gladde massa.
- Zet de kanovormpjes over de koeken en verdeel de noten over de koeken.
- Giet de karamel erover en zet ze een half uurtje in de vriezer.
Chocolade garnering
- Tempereer de chocolade.
- Doe de chocolade in een diepe kom.
- Haal de notenrepen een voor een door de zachte chocolade, zodat de hele bovenkant met een laagje wordt bedekt.
- Laat uitharden en bespray met goudpoeder.
Reageren
Je kunt op dit moment niet reageren.