Terug

Goudse moppen

Makkelijk om te maken en moeilijk om vanaf te blijven: Goudse moppen!

Makkelijk
(22) reviews

Ingrediënten

Goudse moppen

  • 125 gram lichte basterdsuiker
  • 200 gram boter
  • 1 ei
  • 1 vanillestokje
  • 2 gram zout
  • 250 gram bloem
  • beetje fijne kristalsuiker

Bereidingswijze

Goudse moppen

  • Splits het ei. Het eiwit wordt in dit recept niet gebruikt, alleen de dooier.
  • Halveer het vanillestokje en schraap het merg eruit.
  • Kneed de lichte basterdsuiker met de boter, de eidooier, het merg van het vanillestokje en het zout.
  • Zeef de bloem en voeg toe. Meng alles kort door elkaar tot een samenhangend deeg.
  • Verdeel het deeg in twee delen en rol hiervan pillen van ongeveer 3,5 cm doorsnede.
  • Verpak de pillen in plasticfolie en laat ze minimaal een uur in de koelkast rusten.
  • Verwarm de oven voor op 170 °C.
  • Verdeel een ruime hoeveelheid fijne kristalsuiker over het aanrechtblad en rol de pillen hier overheen.
  • Zorg dat de beide pillen helemaal bedekt zijn met suiker. Snij de pillen in plakjes van 1 cm dik en leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat.
  • Bak de koekjes in circa 20 minuten goudbruin en gaar.

Reageren

Je kunt op dit moment niet reageren.