Terug

Hartige taart

Matthieu

Recept van
Matthieu

Taart
Hartig
Moeilijk
(7) reviews

Ingrediënten

Deeg

  • 40 gram roomboter
  • 200 gram patentbloem
  • 8 gram verse gist
  • 6 gram zout
  • 100 gram water

Vulling

  • 80 gram prei
  • 100 gram ui
  • 50 gram rode paprika
  • 55 gram gekookte ham in blokjes
  • 50 gram uitgebakken bacon in blokjes
  • 10 gram bieslook
  • 100 gram groene asperges
  • 60 gram geraspte kaas
  • 6 eieren

Appareil

  • 200 gram melk
  • 30 gram maïzena
  • 100 gram slagroom
  • 200 gram ei
  • 2 gram zout
  • snufje nootmuskaat
  • snufje zwarte peper (gemalen)
  • 100 gram geraspte kaas

Garnering

  • rucola
  • olijfolie
  • ui
  • peper
  • zout
  • cherrytomaatjes (mix van kleuren)
  • eieren

Bereidingswijze

Voorbereiding

  • Vet een taartvorm met een diameter van 24 centimeter in en bestuif met bloem.
  • Warm de oven voor op 160°C.

Deeg

  • Kneed alle ingrediënten door elkaar tot een soepel deeg.
  • Laat het 15 minuten rijzen.
  • Rol het deeg uit en bekleed de taartvorm.

Vulling

  • Kook de eieren.
  • Leg de gepelde eieren in de taartvorm.
  • Blancheer de asperges kort.
  • Snijd de overige ingrediënten in stukjes en vul de taart hier mee op.
  • Leg de asperges bovenop de vulling.

Appareil

  • Meng melk en maïzena.
  • Voeg vervolgens de rest van de ingrediënten toe, behalve de geraspte kaas. Klop dit door elkaar.
  • Giet dit mengsel over de vulling in de taartvorm.
  • Bestrooi met geraspte kaas.
  • Bak de taart gedurende 60 minuten in de hete oven.
  • Laat een klein beetje afkoelen voor serveren.

Garnering

  • Maak de rucola aan met olijfolie, zout en peper.
  • Snijd tomaten, gekookte eieren en ui in kleine schijfjes.
  • Maak de taart hiermee op.

Reageren

Je kunt op dit moment niet reageren.