Terug

Haverkoekjes

Makkelijk, lekker én... gezond? Met deze haverkoekjes van Robèrt vier je bij elk kopje thee een klein feestje!

Goed te doen
(7) reviews

Ingrediënten

Haverkoekjes

  • 250 gram witte basterdsuiker
  • 300 gram boter
  • 20 gram ei
  • 20 milliliter melk
  • 4 gram zout
  • 175 gram haverbloem
  • 175 gram patentbloem
  • 175 gram Zeeuwse bloem
  • 4 gram anijspoeder
  • 3 gram kardemompoeder
  • merg van vanillestokje
  • 5 gram natriumbicarbonaat
  • 5 gram bakpoeder
  • losgeklopt ei om af te strijken
  • havervlokken
  • fijne kristalsuiker

Bereidingswijze

Bakbenodigdheden

  • plasticfolie
  • deegroller
  • koekjesstekers naar keuze
  • bakplaat, bekleed met bakpapier

Haverkoekjes

  • Meng de basterdsuiker met de boter, het ei, de melk en het zout.
  • Meng de beide soorten bloem, de anijs, kardemom, vanille, natriumbicarbonaat en het bakpoeder erdoorheen.
  • Kneed alles tot een soepel deeg.
  • Verpak het deeg in plasticfolie en laat 1 uur rusten in de koelkast.
  • Verwarm de oven voor op 170 ⁰C.
  • Kneed het deeg nog eens goed door om het weer wat soepeler te maken.
  • Rol het uit tot een grote lap van 3-4 mm dik.
  • Snijd er met stekers naar keuze zoveel mogelijk koekjes uit.
  • Bestrijk de koekjes dun met ei.
  • Bestrooi ze met havervlokken of fijne kristalsuiker en leg ze op de bakplaat.
  • Bak de koekjes in 18-20 minuten goudbruin en gaar; de precieze baktijd is afhankelijk van de grootte van de koekjes.

Reageren

Je kunt op dit moment niet reageren.