E-meel? Schrijf je in voor de Heel Holland Bakt nieuwsbrief

Ontvang de laatste nieuwtjes en recepten.

Lees hier de privacyverklaring.

Terug

Hazelnoten, citroen/limoen en rozenwater frambozen macarons.

Macarons zijn echt een traktatie en tegenwoordig hoef je er niet meer voor naar Parijs. Vergen wel wat concentratie en techniek in de keuken.

Emma

Recept van
Emma

Koekjes
(18) reviews

Ingrediënten

Macarons

  • 2 citroenen
  • 120 gram blanke amandelen
  • 200 gram poedersuiker
  • 100 gram eiwitten
  • 35 gram kristalsuiker
  • kleurstof
  • mespuntje zout
  • 0.25 theelepel cream of tartar
  • vanillestokje

Ganache

  • 255 gram witte chocolade
  • 113 gram slagroom
  • 100 gram hazelnoten
  • 200 gram mascarpone
  • 200 gram suiker
  • 2 citroenen (rasp)
  • 2 limoenen (rasp)
  • citroensap
  • frambozenjam
  • rozenwater

Bereidingswijze

Voorbereiding

  • Bekleed een bakplaat met bakpapier.
  • Leg spuitzakken klaar.
  • Verwarm de oven voor op 135°C.

Macarons

  • Maak de beslagkom voor de eieren schoon met de citroen en droog af met papier.
  • Maal de amandelen fijn in de food processor. Voeg halverwege poedersuiker toe en maal alles heel fijn.
  • Doe de eiwitten in de schoongemaakte kom, voeg zout en cream of tartar toe en klop het eiwit schuimig.
  • Meng het kristalsuiker met het merg uit de vanille en klop dit beetje bij beetje door het eiwit. Blijf kloppen tot het eiwit stevig en glanzend is.
  • Verdeel de meringue in twee gelijke delen en kleur een deel met de kleurstof.
  • Vouw beetje bij beetje het amandelmeel met suiker toe.
  • Doe in een spuitzak en spuit kleine dopjes meringue op de bakplaat.
  • Sla twee keer met de onderkant van de bakplaat op het aanrecht om eventuele luchtbelletjes te verwijderen.
  • Laat de meringue 30-60 minuten rusten.
  • Bak de macarons 16-20 minuten onderin een warme oven.

Ganache

Chocolade hazelnoten praline ganache:

  • Snijd de chocolade fijn.
  • Breng de slagroom aan de kook op laag vuur.
  • Hak de hazelnoten fijn.
  • Schenk de hete de slagroom bij de chocolade.
  • Laat het 1 minuut rusten.
  • Roer de chocolade glad en verdeel in twee gelijke delen.
  • Meng door een deel de fijngehakte hazelnoten.
  • Doe in een spuitzak en laat opstijven in de koelkast.

Limoen/citroen ganache:

  • Mix mascarpone met suiker.
  • Voeg citroen en limoen rasp toe.
  • Breng zo nodig op smaak met citroensap.
  • Doe in een spuitzak en leg in de koeling.

Roze ganache:

  • Zeef de frambozen jam.
  • Voeg druppels rozenwater toe.
  • Roer door de andere helft chocoladeganache.

Samenstellen

  • Vul de roze macarons met de frambozenvulling.
  • Vul de andere macarons met de andere twee vullingen.
  • Maak een mooie bord op met de verschillende macarons.

Reageren

Je kunt op dit moment niet reageren.