Terug

Iedereen is welkom

Narcis

Recept van
Narcis

Makkelijk
(2) reviews

Ingrediënten

Staldeeg

  • 750 gram bloem
  • 1 theelepel zout
  • 0.5 theelepel piment
  • 0.5 theelepel kruidnagel
  • 0.5 theelepel nootmuskaat
  • 0.5 theelepel kaneel (gemalen)
  • 170 gram boter (op kamertemperatuur)
  • 300 gram donkerbruine basterdsuiker
  • 240 gram golden syrup
  • 2 eieren

Boomdeeg

  • 80 gram boter
  • 120 gram suiker
  • 1 ei
  • vanille-extract
  • 215 gram bloem
  • 0.75 theelepel bakpoeder
  • snufje zout
  • groene kleurstof
  • zwarte kleurstof
  • 2 eidooiers

Icing

  • 2 eiwitten
  • 120 milliliter melk
  • 750 gram poedersuiker

Samenstellen

  • poedersuiker

Bereidingswijze

Voorbereiding

  • Verwarm de oven voor op 180˚C.
  • Bekleed een bakplaat met bakpapier.
  • Maak sjablonen voor de kerststal van papier of karton.
  • 3-D kerstboomuitsteker.

Staldeeg

  • Doe bloem, zout en kruiden in een kom.
  • Klop boter en suiker luchtig.
  • Voeg de golden syrup toe en meng er 1 voor 1 eieren door.
  • Kneed er als laatste in gedeeltes het bloem door.
  • Deel het deeg in tweeën, rol in plasticfolie en laat 1 uur rusten in de koelkast.
  • Rol het deeg uit tot een dunne lap en snijd de figuren er uit.
  • Leg op een bakplaat en bak de koeken in 16-18 minuten in de oven. Maar blijf goed opletten: als het deeg dunner is, brandt het sneller aan. Dikkere koeken hebben juist langer nodig.
  • Haal uit de oven en laat afkoelen op een rooster.
  • Verhoog de oventemperatuur naar 200˚C.

Boomdeeg

  • Doe bloem, bakpoeder en zout in een kom.
  • Klop boter en suiker luchtig.
  • Voeg vervolgens ei en vanille-extract toe en klop goed door.
  • Voeg het bloemmengsel in gedeeltes toe en kneed tussentijds goed door.
  • Rol het deeg uit en steek de kerstboom uit met behulp van een vormpje.
  • Meng 1 eidooier met groene kleurstof en kleur de boom met kwastje. Doe hetzelfde met de zwarte kleurstof en kleur de stam.
  • Leg de koekjes op een bakplaat en bak ze 7-8 minuten in de warme oven.

Icing

  • Klop de eiwitten op en voeg poedersuiker en melk toe.
  • Meng tot een stevige en gladde icing.
  • Doe in een spuitzak.

Samenstellen

  • Bouw het stalletje op met behulp van de icing.
  • Decoreer de stal met de overgebleven icing.
  • Bestuif de stal uiteindelijk met een laagje poedersuiker.

Reageren

Je kunt op dit moment niet reageren.