E-meel? Schrijf je in voor de Heel Holland Bakt nieuwsbrief

Ontvang de laatste nieuwtjes en recepten.

Lees hier de privacyverklaring.

Terug

Kersengebakjes

Deze kersengebakjes zien er niet alleen uit als kersen, zo smaken ze ook! Ze zijn gevuld met een kersencremeux, kersenmousse, amarena kersen en worden omhuld in een glanzend jasje van kersengelei. Een uitdagend gebakje om te maken.

Robèrt van Beckhoven

Recept van
Robèrt van Beckhoven

Taart
Expert
(53) reviews

Ingrediënten

Cremeux

  • 50 gram kersenpuree
  • 40 gram suiker
  • 1 ei
  • 75 g boter
  • 1 gelatineblaadje
  • Amarena kersen (vriezer)

Kersenvulling

  • 200 gram kersenpuree
  • 700 gram slagroom
  • 3 gelatineblaadjes 
  • 200 gram witte chocolade

Gelei

  • 550 gram spiegelgelei 
  • 150 gram kersenpuree
  • 4 gelatineblaadjes

Koekbodem

  • 50 gram basterdsuiker
  • 100 gram boter (koud)
  • 150 gram bloem
  • 1 gram bakpoeder
  • 15 gram eierdooier

Kersensteeltjes

  • Pure chocolade

Garnering

  • Bladgoud

Bereidingswijze

Bakbenodigdheden

  • Staande mixer met toebehoren 
  • Uitsteekring van ø 6 centimeter
  • Deegroller
  • Bakplaat 
  • Bakmatje
  • Marmeren plaat
  • Spatels
  • Spuitzakken
  • Acetaatfolie
  • Klein bolmatje van ø 3 centimeter
  • Bolmatje kersvorm van ø 5,5 centimeter
  • Lange satéprikkers
  • Rooster

Voorbereiding

  • Week de gelatine in koud water. 
  • Verwarm de oven voor op 170 graden. 
  • Bekleed de bakplaat met een bakmatje. 

Cremeux

  • Klop het ei los. 
  • Breng de kersenpuree met de suiker aan de kook tot de suiker is opgelost. 
  • Haal de pan van het vuur en doe het ei erbij. 
  • Klop meteen goed door en zet terug op het vuur. 
  • Verwarm al roerend tot het begint te binden. 
  • Doe de boter en uitgeknepen gelatine in een kom.
  • Giet het warme kersenmengsel er overheen en roer tot een gladde cremeux. 
  • Vul de vormpjes van het bolmatje met de cremeux. 
  • Doe in elk bolletje een bevroren amarene kers. 
  • Zet het bolmatje met cremeux in de vriezer en laat goed bevriezen. 

Kersenvulling

  • Breng de kersenpuree met 200 gram slagroom aan de kook. 
  • Doe de uitgeknepen gelatine met de fijngehakte witte chocolade in een kom.
  • Giet de kokende kersenroom over de chocolade en meng goed door. 
  • Stort de vulling op een bord, bedek met folie en laat afkoelen in de vriezer. 
  • Klop de overige slagroom op tot yoghurt dikte. 
  • Haal de vulling uit de vriezer, doe in een kom en maak familie met de slagroom. 
  • Doe de vulling in een spuitzak.
  • Vul het kersvormige bolmatje met kersenvulling. 
  • Pak de koude cremeux uit de vriezer, los de vormpjes.
  • Doe in elke kersenvulling een bolletje cremeux.  
  • Strijk mooi af. 
  • Zet in de vriezer en laat heel goed bevriezen. 

Gelei

  • Verwarm de spiegelgelei, kersenpuree en uitgeknepen gelatineblaadje. 
  • Roer tot het een geheel is en het gelatineblaadje is opgelost. 
  • Zet even weg.

Koekbodem

  • Mix de suiker, boter en ei. 
  • Voeg de bloem en bakpoeder toe en meng tot een egaal deeg. 
  • Pak een stukje deeg, maak een rolletje en vouw het dubbel. Als het niet breekt is je deeg goed. 
  • Rol het deeg uit en steek met de uitsteker 6 rondjes uit. 
  • Leg de deegjes op de bakplaat en bak ze af in ongeveer 20 minuten. 
  • Laat afkoelen op een rooster. 

Kersensteeltjes

  • Smelt de chocolade au bain-marie.
  • Tempereer de chocolade op de marmeren plaat. 
  • Doe in een spuitzak en knip een klein puntje af. 
  • Maak steeltjes op het vel acetaatfolie. 
  • Tip: Maak ze niet te dun, anders breken ze. Maak een paar reserve voor de zekerheid. 
  • Laat de steeltjes opstijven in de koelkast.

Opbouw

  • Haal de bevroren kersen uit de vriezer. 
  • Haal ze uit de vorm en prik ze op een saté prikker.
  • Haal de kersen door de gelei en laat ze uitlekken op het rek. 
  • Zet ze met de onderkant op een koekbodempje. 
  • Steek het steeltje voorzichtig bovenin de kersen. 
  • Maak af met een beetje bladgoud.

Reageren

Je kunt op dit moment niet reageren.