Terug

Kerststal van hemelse koek

Matthieu

Recept van
Matthieu

Makkelijk
(0) reviews

Ingrediënten

Deeg

  • 700 gram patentbloem
  • 2 eetlepels gemberpoeder
  • 2 theelepels kaneel (gemalen)
  • 2 theelepels koekkruiden
  • 2 mespuntjes zout
  • 2 mespuntjes nootmuskaat
  • 2 theelepels zuiveringszout
  • 350 gram boter
  • 300 gram rietsuiker
  • 8 eetlepels golden syrup
  • 1 sinaasappel (rasp)

Icing

  • 3 eiwitten
  • 1 citroen
  • 700 gram poedersuiker

Samenstellen

  • 300 gram suiker
  • kokosrasp
  • gouden suikerparels

Bereidingswijze

Voorbereiding

  • Maak sjablonen voor de kerstfiguurtjes en de stal van papier of karton.
  • Verwarm de oven voor op 180˚C.

Deeg

  • Zeef bloem, gemberpoeder, kaneel, koekkruiden, zout, nootmuskaat en het zuiveringszout boven een kom.
  • Doe boter, rietsuiker, golden syrup en sinaasappelrasp in een pannetje en laat op laag vuur smelten tot een geheel.
  • Haal de pan van het vuur en voeg het bloemmengsel toe. Roer goed door tot een kruimelig deeg.
  • Rol het uit op een met bloem bestoven werkbank, bol het op en dek af met plasticfolie. Laat opstijven in de koeling.

Icing

  • Meng eiwitten met 2 theelepels citroensap en klop even op.
  • Voeg beetje bij beetje poedersuiker toe tot het geheel helemaal glad is.
  • Dek de kom af met plasticfolie tot gebruik.

Bakken

  • Rol het deeg uit tot 6 mm dikte.
  • Snijd met behulp van de sjablonen alle benodigde vormen uit.
  • Bakken in de oven gedurende 10 minuten tot ze mooi bruin zijn.
  • Laat afkoelen op een rooster alvorens te decoreren.

Samenstellen

  • Doe de icing in een spuitpen of –zak.
  • Decoreer de figuurtjes met de icing en parels.
  • Laat de suiker karamelliseren.
  • Gebruik de karamel als lijm om de kerststal op te bouwen.
  • Maak af met icing en kokosrasp.

Reageren

Je kunt op dit moment niet reageren.