E-meel? Schrijf je in voor de Heel Holland Bakt nieuwsbrief

Ontvang de laatste nieuwtjes en recepten.

Lees hier de privacyverklaring.

Terug

KIDS: Alles is liefde

Deze lieve koek van Sophie is gemaakt van Lebkuchen deeg, beter bekend als gingerbread of peperkoek. Qua smaak lijkt het een beetje op ontbijtkoek, maar dan wat knapperiger.

Koekjes
(5) reviews

Ingrediënten

Lebkuchen deeg

  • 100 gram boter
  • 125 gram suiker
  • 250 gram honing
  • 1 theelepel Gingerbread kruiden
  • 2 eetlepels cacaopoeder
  • 1 ei
  • 500 gram bloem
  • 0.5 theelepel bakpoeder
  • snufje zout
  • 50 gram gemalen amandelen

Decoratie

  • kleurstoffen
  • 450 gram Royal Icing mix
  • water
  • sprinkles

Bereidingswijze

Bakgereedschap

  • Bakplaat
  • Deegroller
  • Staande mixer met toebehoren
  • Spuitzakken
  • Cocktailprikkers
  • Uitsteekvormpjes: puzzel, hart, gingerbread man

Voorbereiding

  • Verwarm de oven voor op 180 graden.
  • Bekleed een bakplaat met bakpapier.

Lebkuchen deeg

  • Verwarm de boter, suiker en honing in een pan.
  • Voeg de gingerbread kruiden en cacaopoeder toe.
  • Laat het mengsel afkoelen voor 3-5 minuten tot kamertemperatuur.
  • Doe het mengsel in een beslagkom en voeg het ei, bloem, bakpoeder en een snufje zout toe. 
  • Kneed het deeg met een kneedhaak goed door.
  • Haal het deeg uit de kom en kneed het nog kort met je handen door.
  • Rol het deeg met een deegroller uit tot een plaat van 38 x 30 centimeter en leg het op de bakplaat.
  • Bak het deeg 10 minuten.
  • Haal de bakplaat uit de oven en steek de vormpjes uit tot een puzzel.
  • Zet de koek terug in de oven en bak in nog 5 minuten gaar.

Decoratie

  • Bereid de Royal Icing Mix en voeg water toe.
  • Meng in verschillende bakjes de royal icing met de kleurstoffen. Houd ook een bakje icing wit.
  • Doe de icing in spuitzakken.
  • Versier de puzzelstukjes met de icing, de suikerhartjes en de sprinkles.

Reageren

Je kunt op dit moment niet reageren.