E-meel? Schrijf je in voor de Heel Holland Bakt nieuwsbrief

Ontvang de laatste nieuwtjes en recepten.

Lees hier de privacyverklaring.

Terug

KIDS: Een koffer vol specerijen

De vakantie naar Marokko vormde de inspiratie voor zijn vakantietaart. Een lekker kruidige worteltaart met banaan, walnoten, rozijnen en natuurlijk wortel in de vorm van een koffer!

Taart
(12) reviews

Ingrediënten

Worteltaart

  • gewelde donkere rozijnen
  • 6 bananen
  • 440 gram lichtbruine basterdsuiker
  • 450 gram zonnebloemolie
  • 6 eieren
  • 500 gram wortels, gerapst
  • 720 gram tarwebloem
  • 21 gram bakpoeder
  • 1 theelepel zout
  • 4 theelepels kaneel
  • 2 theelepels nootmuskaat
  • 150 gram walnoten

Botercrème

  • 250 gram poedersuiker
  • 150 gram boter (op kamertemperatuur)
  • 185 gram verse roomkaas
  • 1 theelepel vanille-extract

Fondant

  • 1 kilo hazelnootbruine fondant
  • 250 gram donkerbruin fondant
  • 50 gram Rode fondant
  • 25 gram groene fondant
  • 25 gram Goudgele fondant
  • eetbare stift (zwart)

Bereidingswijze

Bakgereedschap

  • Staande mixer
  • Zeef
  • Spatel
  • 2 rechthoekige bakvormen van 35 x 20 centimeter
  • Modelleertools
  • Paletmes
  • Deegkrabber
  • Deegroller
  • Smoother

Voorbereiding

  • Wel de rozijnen in lauwwarm water.
  • Vet 2 bakvormen van 35 x 20 centimeter in en bekleed ze met bakpapier op de bodem.
  • Verwarm de oven voor op 180 graden.

Worteltaart

  • Prak de bananen.
  • Meng ze met de basterdsuiker, zonnebloemolie en eieren.
  • Roer dan de geraspte wortel door de massa.
  • Zeef alle droge ingrediënten boven de beslagkom en spatel dit tot een mooi egaal beslag.
  • Giet de gewelde rozijnen af en dep ze voorzichtig droog.
  • Voeg de walnoten en rozijnen toe aan het beslag en spatel het nogmaals door.
  • Verdeel het beslag over de 2 bakvormen.
  • Bak de cakes in ongeveer 40 minuten gaar.

Botercrème

  • Klop de poedersuiker en de boter tot een mooie egale witte creme.
  • Voeg de roomkaas toe en blijf mixen.
  • Voeg de vanille toe en stop met draaien, anders wordt de crème te waterig.

Fondant

  • Rol de hazelnootkleurige fondant in uit tot een lange dunne plak.
  • Rol ook de andere fondant uit.
  • Snijd alle hoekjes en overige decoraties voor op de koffer uit in de juiste kleuren.

Opbouw

  • Leg de eerste cake op de bodem.
  • Verdeel een laag botercrème over de cake.
  • Leg de andere cake er bovenop en smeer het geheel rondom af met botercrème.
  • Laat de taart opstijven in de koelkast.
  • Leg de hazelnootkleurige fondantplak over de taart en druk voorzichtig aan zodat de gehele taart bedekt is.
  • Snijd een halve centimeter van de taart aan de onderkant los en werk de onderkant van de fondant netjes naar binnen.
  • Bekleed de taart met de decoratiestukjes fondant en creëer de koffer zoals op de voorbeeldfoto.
  • De reis kan beginnen!

Reageren

Je kunt op dit moment niet reageren.