Terug

KIDS: Thee Met Koekjes

Saar maakt een lekker kruidig koekje met kaneel, gember en kardemom! Versierd met een glazuurtje waar een beetje citroen door zit, om hem wat minder zoet te maken. 

Makkelijk
(2) reviews

Ingrediënten

Koekjes

  • 150 gram witte basterdsuiker
  • 40 gram vanillesuiker
  • 200 gram boter
  • 1 geklutst ei
  • 400 gram bloem
  • 2 theelepels gemalen kardemom
  • 1 theelepel kaneel
  • 0.5 theelepel gemberpoeder

Icing

  • 450 gram poedersuiker
  • 110 gram gepasteuriseerd eiwit
  • citroensap
  • kleurstoffen

Bereidingswijze

Bakgereedschap

  • Zeef
  • Staande mixer met toebehoren
  • Bakplaat
  • Mixer
  • Deegroller
  • Rooster
  • Uitsteekvormpjes in de vormen: Ster, wolk, kopje, theepot, taart, vlinder.
  • Spuitzakken
  • 6 x spuitmondje 2

Voorbereiding

  • Verwarm de oven voor op 180 graden.
  • Leg een bakplaat en bakpapier klaar.

Koekjes

  • Mix de basterdsuiker, de vanillesuiker en de boter romig.
  • Voeg de kruiden toe tot alles is gemixt.
  • Voeg in delen de bloem en het geklutste ei toe en kneed met de hand door tot een soepel deeg.
  • Rol het deeg tussen bakpapier uit tot een plak van 30 x 20 centimeter en 0,5 centimeter hoog.
  • Leg in de koeling.
  • Leg de koek op de bakplaat en bak hem voor 8-10 minuten.
  • Druk de puzzelstukjes voorzichtig en helemaal door in het deeg.
  • Snijd de rest van de plaat in puzzelstukken.
  • Bak de koek verder af in ongeveer 5 minuten tot de randjes goudbruin kleuren.
  • Haal uit de oven en druk eventueel de vormpjes nog even na en snijd de stukken bij.

Icing

  • Zeef de poedersuiker.
  • Voeg eiwit en citroensap toe en mix tot een glanzende icing.
  • Verdeel over verschillende bakjes en breng de icing op kleur.
  • Schep icing in spuitzak met rond spuitmondje 2.

Opbouw

  • Geef elk puzzelstukje met icing de gewenste kleur. Begin langs de buitenrand en vul vervolgens het hele koekje met icing.
  • Breng overige decoraties met icing aan.
  • Leg de koekjes als een puzzel in elkaar.
  • Koekjes klaar? Puzzelen maar!

Reageren

Je kunt op dit moment niet reageren.