Terug

Macaronhart

Robèrt leert je macaroneren. Zo krijg je de perfecte macaron!

Goed te doen
(59) reviews

Ingrediënten

Zwitserse room

  • 40 gram fijne kristalsuiker
  • 20 gram roompoeder
  • 200 milliliter volle melk
  • 150 gram room (vloeibaar, 35 procent)
  • 2 blaadjes gelatine
  • 1 vanillestokje (merg)

Macaron

  • 300 gram broyage (1 deel amandelmeel + 1 deel poedersuiker)
  • 200 gram fijne kristalsuiker
  • 130 gram eiwit
  • roze kleurstofpoeder (voldoende om roze kleur te krijgen)

Afwerken/decoreren

  • 1 potje frambozenjam
  • 50 gram poedersuiker
  • 500 gram frambozen

Bereidingswijze

Bakgereedschap

  • Keukenmachine met toebehoren
  • Steelpan
  • Glazen kom
  • Steekvorm hart
  • Zwarte stift
  • Spuitzakken
  • Spuitmondje
  • Groot wit bord
  • Vershoudfolie
  • Thermometer

Voorbereiding

  • Verwarm de oven voor op 150 graden en week de blaadjes gelatine in een bakje met koud water.

Zwitserse room

  • Begin met de basis en maak een banketbakkersroom: meng in een glazen kom de roompoeder met een scheutje melk en roer met een garde tot een papje.
  • Voeg de overige pan met 20 gram suiker en vanillemerg aan de steelpan toe en breng aan de kook.
  • Maak met een deel van de gekookte melk familie met het roompoederpapje en giet het papje terug in de pan bij de hete melk.
  • Verhit het mengsel opnieuw en laat het binden.
  • Als het mengsel weer iets slapper wordt, dan is het gaar. Stort de banketbakkersroom op een bord, dek af met vershoudfolie en bewaar in de koelkast.
  • Ga verder met de macaron.
  • Klop room en 20 gram suiker stijf.
  • Verhit een pan met de gelatine en het aanhoudend vocht, verwarm tot de gelatine is opgelost en voeg een klein beetje banketbakkersroom toe. Roer goed.
  • Schep de slagroom in een kom en klop de banketbakkersroom even glad in de keukenmachine.
  • Voeg vervolgens gelatine aan de banketbakkersroom toe, spatel slagroom erdoor en plaats tot gebruik in de koelkast.

Macaron

  • Voeg broyage met 65 gram eiwit aan een kom toe en meng goed tot een spijs-achtige substantie.
  • Kleur het mengsel met een theelepel kleurstofpoeder en roer tot de kleur goed gemengd is.
  • Verhit een pan met suiker en 70 gram water tot 120 graden.
  • Klop 65 gram eiwit in een vetvrije kom mooi stevig, voeg een klein beetje suiker en volg met suikersiroop. Draai koud en laat het eiwitmengsel mooi glanzen.
  • Teken op een vel bakpapier 2 harten, plaats het bakpapier met de inkt naar beneden op een bakplaat.
  • Meng een deel van het opgeklopte eiwit met het broyage-mengsel en maak familie.
  • Voeg vervolgens de overige eiwit toe en spatel goed door.
  • Sla vervolgens de eiwitten kapot en laat het beslag lopen (zie video).
  • Schep het eiwitmengsel in een spuitzak en vul hiermee de harten op de bakplaat.
  • Plaats de macarons in de over en bak 25 minuten.
  • Ga verder met de Zwitserse room.

Afwerken/decoreren

  • Smeer 1 macaronhart in met de frambozenjam en versier de rand van het hart met frambozen.
  • Schep de Zwitserse room in een spuitzak.
  • Spuit de Zwitserse room tussen de frambozen en dek af met het andere macaronhart.
  • Garneer het taartje met extra frambozen en poedersuiker.

Reageren

Je kunt op dit moment niet reageren.