E-meel? Schrijf je in voor de Heel Holland Bakt nieuwsbrief

Ontvang de laatste nieuwtjes en recepten.

Lees hier de privacyverklaring.

Terug

Macaronhart

Robèrt leert je macaroneren. Zo krijg je de perfecte macaron!

Taart
(85) reviews

Ingrediënten

Zwitserse room

  • 40 gram fijne kristalsuiker
  • 20 gram roompoeder
  • 200 milliliter volle melk
  • 150 gram room (vloeibaar, 35 procent)
  • 2 blaadjes gelatine
  • 1 vanillestokje (merg)

Macaron

  • 300 gram broyage (1 deel amandelmeel + 1 deel poedersuiker)
  • 200 gram fijne kristalsuiker
  • 130 gram eiwit
  • roze kleurstofpoeder (voldoende om roze kleur te krijgen)

Afwerken/decoreren

  • 1 potje frambozenjam
  • 50 gram poedersuiker
  • 500 gram frambozen

Bereidingswijze

Bakgereedschap

  • Keukenmachine met toebehoren
  • Steelpan
  • Glazen kom
  • Steekvorm hart
  • Zwarte stift
  • Spuitzakken
  • Spuitmondje
  • Groot wit bord
  • Vershoudfolie
  • Thermometer

Voorbereiding

  • Verwarm de oven voor op 150 graden en week de blaadjes gelatine in een bakje met koud water.

Zwitserse room

  • Begin met de basis en maak een banketbakkersroom: meng in een glazen kom de roompoeder met een scheutje melk en roer met een garde tot een papje.
  • Voeg de overige pan met 20 gram suiker en vanillemerg aan de steelpan toe en breng aan de kook.
  • Maak met een deel van de gekookte melk familie met het roompoederpapje en giet het papje terug in de pan bij de hete melk.
  • Verhit het mengsel opnieuw en laat het binden.
  • Als het mengsel weer iets slapper wordt, dan is het gaar. Stort de banketbakkersroom op een bord, dek af met vershoudfolie en bewaar in de koelkast.
  • Ga verder met de macaron.
  • Klop room en 20 gram suiker stijf.
  • Verhit een pan met de gelatine en het aanhoudend vocht, verwarm tot de gelatine is opgelost en voeg een klein beetje banketbakkersroom toe. Roer goed.
  • Schep de slagroom in een kom en klop de banketbakkersroom even glad in de keukenmachine.
  • Voeg vervolgens gelatine aan de banketbakkersroom toe, spatel slagroom erdoor en plaats tot gebruik in de koelkast.

Macaron

  • Voeg broyage met 65 gram eiwit aan een kom toe en meng goed tot een spijs-achtige substantie.
  • Kleur het mengsel met een theelepel kleurstofpoeder en roer tot de kleur goed gemengd is.
  • Verhit een pan met suiker en 70 gram water tot 120 graden.
  • Klop 65 gram eiwit in een vetvrije kom mooi stevig, voeg een klein beetje suiker en volg met suikersiroop. Draai koud en laat het eiwitmengsel mooi glanzen.
  • Teken op een vel bakpapier 2 harten, plaats het bakpapier met de inkt naar beneden op een bakplaat.
  • Meng een deel van het opgeklopte eiwit met het broyage-mengsel en maak familie.
  • Voeg vervolgens de overige eiwit toe en spatel goed door.
  • Sla vervolgens de eiwitten kapot en laat het beslag lopen (zie video).
  • Schep het eiwitmengsel in een spuitzak en vul hiermee de harten op de bakplaat.
  • Plaats de macarons in de over en bak 25 minuten.
  • Ga verder met de Zwitserse room.

Afwerken/decoreren

  • Smeer 1 macaronhart in met de frambozenjam en versier de rand van het hart met frambozen.
  • Schep de Zwitserse room in een spuitzak.
  • Spuit de Zwitserse room tussen de frambozen en dek af met het andere macaronhart.
  • Garneer het taartje met extra frambozen en poedersuiker.

Reageren

Je kunt op dit moment niet reageren.