Terug

Mijn cottage

Dit schattige koekhuisje is gemaakt van een heel lekker basisrecept voor gemberkoekjes. Je kunt er een heel huisje van bouwen, maar gewoon als losse koekjes zijn ze ook verrukkelijk.

Marieke

Recept van
Marieke

Makkelijk
(1) reviews

Ingrediënten

Koekdeeg

  • 120 gram boter (op kamertemperatuur)
  • 120 gram lichtbruine basterdsuiker
  • 50 milliliter golden syrup
  • 2 theelepels gemberpoeder
  • ½ theelepel kaneelpoeder
  • ¼ theelepel gemalen nootmuskaat
  • ¼ theelepel zout
  • 1 ei (op kamertemperatuur)
  • 300 gr bloem
  • 1 theelepel baking soda

Royal icing

  • 300 gram poedersuiker 
  • ½ eetlepel citroensap 
  • 1 eiwit

Bereidingswijze

Bakbenodigdheden

Staande mixer met toebehoren

Bakplaat

Bakpapier

Deegroller 

Spuitzak

Uitsteekvormpjes

Voorbereiding

  • Verwarm de oven voor op 180 graden. 
  • Bekleed een bakplaat met bakpapier. 

Koekdeeg

  • Kneed alle ingrediënten tot een mooi deeg. 
  • Verpak in folie en laat minstens een uur rusten, maar nog liever 24 uur. 
  • Rol het deeg uit en snijd of steek er koekjes uit. 
  • Leg de koeken op de bakplaat en bak ze in zo’n 6 minuten gaar, afhankelijk van de grootte. 
  • Houd de koeken tijdens het bakken goed in de gaten, als de randen beginnen te kleuren zijn ze klaar. 
  • Laat ze afkoelen op een rooster. 

Royal icing

  • Meng de poedersuiker met het eiwit en citroensap tot een gladde icing. 
  • Doe in een spuitzak. 
  • Versier de koekjes met icing.

Reageren

Je kunt op dit moment niet reageren.