Terug

Nutella bokkenpoten, gemberkoekjes en zandkoekjes

Georges

Recept van
Georges

Koekjes
Makkelijk
(2) reviews

Ingrediënten

De Nutella bokkenpoten

  • 200 gram eiwit
  • 225 gram suiker
  •  zout
  • 175 gram amandelpoeder
  • 75 gram poedersuiker
  • 1 vanille-extract
  • 40 gram bloem
  • geschaafde amandelen
  • nutella
  • 300 gram pure chocolade

De gemberkoekjes

  • 80 gram boter
  • 100 gram bruine basterdsuiker
  • 130 gram bloem
  • 5 gram bakpoeder
  • zout
  • 1 theelepel gemberpoeder
  • 0.5 theelepel kruidnagel (gemalen)
  • 0.5 theelepel kaneel (gemalen)
  • 1 potje gekonfijte gember
  • 1 eetlepel ahornsiroop
  • 0.5 ei

De zandkoekjes

  • 125 gram zachte boter
  • 90 gram poedersuiker
  • zout
  • 125 gram bloem
  • 1 citroen (rasp)

Bereidingswijze

De Nutella bokkenpoten

  • Verwarm de oven voor tot 180°C.
  • Bekleed een bakplaat met bakpapier.
  • Klop eiwit en suiker tot stijve pieken.
  • Meng amandelpoeder, zout, poedersuiker en bloem door elkaar en vouw dit door het stijve eiwit.
  • Meng als laatste het vanille-extract er doorheen.
  • Doe het beslag in een spuitzak en spuit 24 grote koekjes op de bakplaat.
  • Bestrooien met amandelschaafsel.
  • Bak de bokkenpoten in 20 minuten goudbruin.
  • Laat afkoelen op een rooster.
  • Klop de nutella luchtig en vul de bokkenpoten met een laag nutella.
  • Smelt de chocolade au bain-marie en laat tempereren.
  • Doop de uiteinden van de bokkenpoten in de chocolade en laat opstijven op een bakpapiertje.

De gemberkoekjes

  • Verwarm de oven voor op 180°C.
  • Bekleed een bakplaat met bakpapier.
  • Klop de boter en suiker luchtig.
  • Voeg de droge ingrediënten, fijngehakte gekonfijte gember, ahornsiroop en het ei toe en mix tot een egaal deeg. Rol het deeg tot een cilinder.
  • Laat het deeg een uur rusten in de koelkast.
  • Snijd dunne koekjes van het koude deeg en leg op de bakplaat.
  • Bak de koekjes in ongeveer 20 minuten mooi bruin. Let op dat ze niet verbranden.
  • Laat afkoelen op een rooster.

De zandkoekjes

  • Doe alle ingrediënten in een keukenmachine en mix tot een soepel deegje. Kneed het eventueel even door met de hand.
  • Pak het deeg in in plasticfolie en laat rusten in de koelkast.
  • Verwarm de oven voor op 180°C en bekleed een bakplaat met bakpapier.
  • Rol het deeg uit tot een dunne plak en steek er mooie vormpjes uit.
  • Leg op de beklede bakplaat.
  • Bak de koekjes in 15 minuten mooi bruin.

Reageren

Je kunt op dit moment niet reageren.