Terug

Open confituretaart – Party at Sherwoord Forest

Corina

Recept van
Corina

Makkelijk
(0) reviews

Ingrediënten

Bladerdeeg

  • 200 gram patentbloem
  • 33 gram roomboter op kamertemperatuur
  • 110 milliliter water
  • 4 gram zout
  • 167 gram roomboter (ijskoud maar niet bevroren)
  • bloem

Curd

  • 175 gram frambozen
  • 275 gram suiker
  • 4 eidooiers
  • 115 gram ongezouten boter
  • 60 milliliter citroensap

Crème suisse

  • 250 milliliter melk
  • 50 milliliter slagroom
  • 1 vanillestokje
  • 45 gram eidooiers
  • 40 gram suiker
  • 15 gram custardpoeder
  • 220 milliliter slagroom
  • 25 gram suiker

Samenstellen

  • 125 gram frambozen
  • 125 gram bramen
  • 125 gram bessen
  • 125 gram aardbeien
  • 125 gram rode bessen
  • poedersuiker
  • 150 gram witte chocolade

Bereidingswijze

Bladerdeeg

  • Zeef de bloem boven de kom van de keukenmachine.
  • Maak een kuiltje in het midden, giet hier het water in, voeg het zout en de zachte boter toe.
  • Mix 5 minuten op een lage stand tot een deegbal. Haal uit de machine en laat 5 minuten rusten op het werkblad.
  • Maak ondertussen van de koude boter een soepele vierkante plak van 5 millimeter dik.
  • Leg het deeg op een ruim met bloem bestoven werkvlak.
  • Rol het deeg kruisvormig uit en maak het midden iets dikker dan de armen.
  • Leg de koude boterplak in het midden van het kruis en vouw elk van de armen eroverheen als een pakketje en druk het deeg plat.
  • Rol het deeg uit tot een vierkante plak van 5 millimeter.
  • Toer het deeg de eerste keer:
    • vouw een derde deel van het deeg naar binnen.
    • vouw een derde deel van het deeg eroverheen.
    • draai het deeg een kwartslag, rol uit en vouw het nogmaals in drieën.
  • Laat het deeg 25 minuten onder plastic folie in de koelkast rusten.
  • Toer het deeg de tweede keer.
  • Laat het deeg 25 minuten onder plastic folie in de koelkast rusten.
  • Toer het deeg de derde keer.
  • Laat het deeg minimaal 30 minuten onder plastic folie in de koelkast rusten voor verder gebruik.
  • Gebruik bij het uitrollen tijdens het toeren stuifbloem om plakken te voorkomen, maar veeg het teveel aan bloem steeds weg.

Bladerdeeg bakken:

  • Verwarm de oven voor op 200ºC.
  • Bedek een bakplaat met bakpapier.
  • Rol het bladerdeeg uit en snijd hieruit een rechthoek.
  • Snijd de randen scherp af.
  • Snijd uit het overgebleven bladerdeeg een lint van ca. 2 cm breed.
  • Plak dit met water op de buitenste rand van de rechthoek.
  • Druk stevig aan.
  • Besprenkel licht met water en prik met een vork gaatjes in de bodem (niet in het opstaand randje) tegen het teveel rijzen.
  • Leg het deeg op de beklede bakplaat.
  • Bak circa 25 minuten in de hete oven.
  • Laat afkoelen op een rooster.

Curd

  • Roer alle ingrediënten door elkaar in een vuurvaste kom.
  • Verwarm dit au bain-marie en blijf koppen tot het dikker wordt. Dit duurt zo’n 8-10 minuten.
  • Giet door een zeef en laat in de koeling koud en dik worden.

Crème suisse

  • Roer custardpoeder, dooiers en een beetje melk in een kom glad met een garde.
  • Breng melk, room, suiker, vanillemerg en -stokje aan de kook.
  • Verwijder het vanillestokje.
  • Giet 1/3 van het hete roommengsel bij de dooiers.
  • Klop goed met een garde door elkaar en giet vervolgens alles terug in de pan.
  • Laat de gele room op laag vuur onder voortdurend roeren 2 minuten zachtjes doorkoken.
  • Giet de gele room in een kom en laat met een stukje plastic folie direct op de massa afkoelen (tegen velvorming).
  • Klop slagroom lobbig met de suiker.
  • Roer de gekoelde gele room met een spatel los in een kom, voeg een beetje slagroom toe en spatel dit goed samen.
  • Voeg daarna de rest van de slagroom toe en spatel goed door elkaar.
  • Doe in een spuitzak met spuitmondje en leg in de koeling tot gebruik.

Samenstellen

  • Smelt de chocolade au bain-marie.
  • Smeer een laagje gesmolten witte chocolade op de bodem van de taart.
  • Smeer daarop een laagje frambozencurd.
  • Spuit de crème suisse over de curd.Schik het fruit op de crème suisse.
  • Bestuif voor serveren met een beetje poedersuiker.

Reageren

Je kunt op dit moment niet reageren.