E-meel? Schrijf je in voor de Heel Holland Bakt nieuwsbrief

Ontvang de laatste nieuwtjes en recepten.

Lees hier de privacyverklaring.

Terug

Mokka petitfours

Houd je van mokka? Dan zijn deze petit fours echt iets voor jou! De botercrème met hazelnootpraliné combineert goed met het chocoladebiscuit. Een recept voor koffieliefhebbers!

Mercedes

Recept van
Mercedes

Taart
Goed te doen
(39) reviews

Ingrediënten

Chocoladebiscuit

  • 112,5 gram eiwit 
  • 82,5 gram suiker 
  • 75 gram eidooier 
  • 6 gram maizena 
  • 67,5 gram bloem 
  • 11,5 gram cacaopoeder
  • Vanille-extract

Mokka-extract

  • 3 eetlepels oploskoffie
  • 150 milliliter espresso
  • 3 eetlepels fijne kristalsuiker

Botercrème

  • 5 eiwitten 
  • Zout
  • 385 gram fijne kristalsuiker
  • 100 milliliter water 
  • 500 gram zachte boter
  • 1 vanillestokje
  • 100 gram hazelnootpraliné 
  • Mokka-extract

Garnering

  • 50 gram pure chocolade
  • Chocolade koffieboontjes 
  • Goudspray
  • 100 gram marsepein
  • 300 gram fondant 
  • Mokka-extract

Bereidingswijze

Mokka petitfours

Petitfours - Mercedes Lekker bij de koffie (of bij de thee), deze petitfours met tonen van mokka en espresso.

Bakbenodigdheden

  • Staande mixer met toebehoren
  • Bakplaat
  • Bakpapier

Voorbereiding voor petitfours

  • Verwarm de oven voor op 220 graden.
  • Bekleed een bakplaat met bakpapier.

Chocoladebiscuit

  • Klop het eiwit met de suiker op tot stevige pieken. 
  • Stapel vervolgens de eidooiers erdoor. 
  • Zeef de maizena, bloem en het cacaopoeder en stapel erdoor. 
  • Spatel dit dun uit over de bakplaat en bak af in 8 tot 10 minuten. 
  • Druk vormen voor de petitfours uit.

Mokka-extract

  • Kook de vers gezette espresso, oploskoffie en suiker in tot een mokka-extract. 

Botercrème

  • Breng het water met 300 gram fijne kristalsuiker aan de kook tot 118 graden. 
  • Klop de eiwitten stijf met 85 gram suiker. 
  • Mix tot het is afgekoeld.
  • Voeg de boter blokje voor blokje toe en voeg daarna de vanille toe.
  • Roer het mokka-extract erdoor.

Opbouw van de petitfours

  • Slap het fondant af met een klein beetje water en verwarm tot 36 graden.
  • Voeg een beetje mokka-extract toe. 
  • Giet in een schaaltje en haal de gebakjes erdoor. 
  • Zet in de koeling om te laten drogen. 
  • Schrijf het cijfer 10 op de petitfours met chocolade. 

Reageren

Je kunt op dit moment niet reageren.