Terug

Petite crème bitterkoekjes van Robèrt

Het zijn snoezige koekjes, deze petite crème bitterkoekjes van Robèrt. In één hap weg, maar met dit recept kun je er meerdere maken. Het bolletje crème wordt afgewerkt met witte chocoladefondant.

Makkelijk
(36) reviews

Ingrediënten

Banketbakkersroom

  • 125 gram volle melk
  • 0.5 vanillestokje
  • 13 gram kristalsuiker
  • 13 gram roompoeder

Bitterkoekjes

  • 150 gram amandelmeel
  • 150 gram poedersuiker
  • 2 eiwitten
  • 2 theelepels bittere amandelextract

Botercrème

  • 150 gram boter
  • 50 gram witte basterdsuiker

Decoratie

  • 100 gram witte fondant
  • 100 gram pure chocolade
  • gekleurde marsepein
  • kristalsuiker

Opbouw

  • 200 gram witte chocolade
  • 50 gram pure chocolade

Bereidingswijze

Benodigdheden

  • Staande mixer
  • Bakplaat
  • Steelpan
  • Garde
  • Keukenfolie
  • Spuitzakken
  • Spuitmondje ø 10
  • Theedoek
  • Cornetje
  • Siliconen bakmat halve bolvorm

Voorbereiding

  • Verwarm de oven voor op 180 graden.
  • Leg een spuitzak met spuitmondje ø 10 klaar.
  • Maak de theedoek nat.
  • Maak een cornetje.
  • Leg de siliconen bolvormige bakmat in de vriezer.

Banketbakkersroom

  • Maak een papje van de roompoeder en een scheutje melk in een ruime kom.
  • Snijd het vanillestokje over de lengte door en schraap het merg er uit.
  • Doe de rest van de melk met het vanillestokje, -merg en de suiker in een pannetje en breng aan de kook.
  • Giet de kokende melk voorzichtig bij het papje en meng met de garde tot een geheel.
  • Giet alles terug in de pan en kook al roerend door tot het mengsel begint in te dikken.
  •  Stort de room uit op een plaatje of ondiep bord, dek af met folie en zet in de koeling.

Bitterkoekjes

  • Meng alle ingrediënten tot een een glad beslag.
  • Schep het beslag in de spuitzak met rond spuitmondje ø 10.
  • Spuit er 16 rondjes van op de bakplaat (spray de bakplaat niet in!).
  • Sla met de natte theedoek op de koekjes.
  • Bak de koekjes in circa 18 minuten gaar.
  • Laat de koekjes volledig afkoelen op de bakplaat in de koelkast.

Botercrème

  • Klop de boter met de basterdsuiker luchtig en wit.
  • Voeg de banketbakkersroom toe.
  • Meng tot een mooie botercrème.
  • Doe de botercrème in een spuitzak met spuitmondje ø 10.

Decoratie

  • Tempereer de chocolade en doe deze in het cornetje.
  • Pak een siliconen matje uit de vriezer.
  • Leg het matje op de kop en maak chocolade bloemetjes op de bolle kant.
  • Laat uitharden.

Opbouw van de petite crème bitterkoekjes

  • Haal de koekjes uit de koelkast en spuit ze mooi op met de botercrème.
  • Zet de koekjes weer koud in de koelkast.
  • Smelt de fondant tot 37 graden.
  • Haal de bitterkoekjes door de fondant.
  • Laat opstijven.
  • Leg deze chocolade bloemetjes op de bitterkoekjes.
  • Draai kleine ronde balletjes van de marsepein en haal deze door de kristalsuiker.
  • Leg in het midden van elk bloemetje een bolletje marsepein.

Meer bitterkoekjes recepten?

Bovenop deze bitterkoekjes komt een dot botercrème in maar liefst 5 verschillende smaken: koffie, pistache, amarenakersen, karamel en ananas. Kies jouw favoriet!

Bitterkoekjes met botercrème

 

Reageren

U kunt hieronder reageren op dit recept

Om te kunnen reageren moet u zich eerst registreren.

Inloggen Registreren
pn-admin
pn-admin

Lekker bakken

We zijn allemaal lekker aan het bakken! joepie

Goed bezig!

pn-admin
pn-admin

En nog een berichtje over het bakken

Ik heb laatst zulke goeie smeuïge brownies gebakken, was echt een top recept!