E-meel? Schrijf je in voor de Heel Holland Bakt nieuwsbrief

Ontvang de laatste nieuwtjes en recepten.

Lees hier de privacyverklaring.

Terug

Puur Nederland

Een toeristische attractie van nougatine kan je deze suikermolen wel noemen. Hij draait nog nèt niet maar wat een plaatje! De poedersuikerglazuur-toefjes maken hem helemaal af.

Hans

Recept van
Hans

Koekjes
(3) reviews

Ingrediënten

Nougatine

  • 600 gram glucosestroop
  • 1200 gram fijne kristalsuiker
  • 900 gram amandelschaafsel
  • 150 gram roomboter op kamertemperatuur
  • 500 gram isomalt

Glazuur

  • 3 eieren
  • 400 gram poedersuiker

Bereidingswijze

Voorbereidingen

  • Verwarm de oven voor op 170 graden.

Bakgereedschap

  • 1 set zelfgemaakte sjablonen voor het maken van een Nederlandse molen
  • 6 siliconen bakmatten (of een grotere marmeren plaat, of grote bakplaten met bakpapier)
  • 1 liniaal
  • 1 digitale suikerthermometer
  • 2 uitstekertjes
  • 1 brander
  • 1 bombevormø 6 cm
  • 1 keukenpincet

Nougatine

  • Leg het amandelschaafsel op een bakplaat. Rooster deze gedurende 10-12 minuten – hussel ze na 5 minuten even door elkaar.
  • Verhit intussen de glucosestroop en de suiker met een klein scheutje water in een grote pan.
  • Voeg, wanneer alles gesmolten is, de boter toe.
  • Laat het geheel karamelliseren tot zo’n 185 graden.
  • Voeg het amandelschaafsel toe.
  • Verdeel de nougatine in twee delen en leg een helft in de oven. Rol de andere helft uit op een siliconen bakmat.
  • Begin met het uitsnijden van de vormen.
  • Zet de molen in elkaar met behulp van isomalt. Werk de naden af met de glazuur af.

Glazuur

  • Splits de eieren.
  • Klopt de eiwitten op.
  • Zeef de poedersuiker en voeg al kloppend toe tot een mooie gladde massa. Meteen gebruiken.

Reageren

Je kunt op dit moment niet reageren.