Terug

Puur Nederland

Een toeristische attractie van nougatine kan je deze suikermolen wel noemen. Hij draait nog nèt niet maar wat een plaatje! De poedersuikerglazuur-toefjes maken hem helemaal af.

Hans

Recept van
Hans

Expert
(2) reviews

Ingrediënten

Nougatine

  • 600 gram glucosestroop
  • 1200 gram fijne kristalsuiker
  • 900 gram amandelschaafsel
  • 150 gram roomboter op kamertemperatuur
  • 500 gram isomalt

Glazuur

  • 3 eieren
  • 400 gram poedersuiker

Bereidingswijze

Voorbereidingen

  • Verwarm de oven voor op 170 graden.

Bakgereedschap

  • 1 set zelfgemaakte sjablonen voor het maken van een Nederlandse molen
  • 6 siliconen bakmatten (of een grotere marmeren plaat, of grote bakplaten met bakpapier)
  • 1 liniaal
  • 1 digitale suikerthermometer
  • 2 uitstekertjes
  • 1 brander
  • 1 bombevormø 6 cm
  • 1 keukenpincet

Nougatine

  • Leg het amandelschaafsel op een bakplaat. Rooster deze gedurende 10-12 minuten – hussel ze na 5 minuten even door elkaar.
  • Verhit intussen de glucosestroop en de suiker met een klein scheutje water in een grote pan.
  • Voeg, wanneer alles gesmolten is, de boter toe.
  • Laat het geheel karamelliseren tot zo’n 185 graden.
  • Voeg het amandelschaafsel toe.
  • Verdeel de nougatine in twee delen en leg een helft in de oven. Rol de andere helft uit op een siliconen bakmat.
  • Begin met het uitsnijden van de vormen.
  • Zet de molen in elkaar met behulp van isomalt. Werk de naden af met de glazuur af.

Glazuur

  • Splits de eieren.
  • Klopt de eiwitten op.
  • Zeef de poedersuiker en voeg al kloppend toe tot een mooie gladde massa. Meteen gebruiken.

Reageren

Je kunt op dit moment niet reageren.