E-meel? Schrijf je in voor de Heel Holland Bakt nieuwsbrief

Ontvang de laatste nieuwtjes en recepten.

Lees hier de privacyverklaring.

Terug

Zeg rood cakeje waar ga je heen?

Deze fantastische botercrème mand is echt een traktatie waar je geen genoeg van kunt krijgen. De mand is gevuld met een red velvet cake en een heerlijke bosvruchtencompote.

Rudo

Recept van
Rudo

Taart
Moeilijk
(36) reviews

Ingrediënten

Red velvet cake

  • 250 milliliter karnemelk
  • 2 theelepels rode kleurstof
  • 15 gram cacaopoeder
  • 200 gram ongezouten roomboter
  • 300 gram kristalsuiker
  • 1 theelepel vanille-extract
  • 0,25 theelepel zout
  • 3 eieren
  • 300 gram bloem
  • 1 theelepel baking soda
  • 2 theelepel witte wijnazijn

Bosvruchtencompote

  • 50 gram geleisuiker
  • 150 gram bosvruchtenpuree
  • Sap van 1 limoen
  • Rasp van 1 limoen
  • 50 gram aardbeien
  • 50 gram frambozen
  • 50 gram bramen
  • 50 gram blauwe bessen
  • 50 gram aalbessen
  • 15 gram basilicum

Roomkaasglazuur

  • 350 gram ongezouten roomboter
  • 270 gram poedersuiker
  • 45 gram cacaopoeder
  • 600 gram roomkaas
  • 4 theelepels vanille-extract
  • 15 milliliter slagroom

Deksel en hengsel

  • 200 gram pure modelleer chocolade
  • 250 gram pure chocolade

Decoratie

  • Eetbare viooltjes, paars
  • 75 gram aardbeien
  • 75 gram frambozen
  • 75 gram bramen
  • 75 gram blauwe bessen
  • 75 gram aalbessen
  • 15 gram basilicum

Bereidingswijze

Deze red velvet cake is beeldschoon, maar misschien nog wel belangrijker hij is ook goed van smaak. Een echte toptaart volgens Robèrt.

Bakbenodigdheden Zeg rood cakeje waar ga je heen - Rudo

  • Staande mixer met toebehoren
  • Acetaatfolie groot
  • 3 springvormen met een diameter van 20 centimeter
  • Bakpapier
  • Bakplaat
  • Steelpan
  • Garde
  • Rasp
  • Zeef
  • Suikerthermometer
  • Oventhermometer
  • Kommen
  • Pannenlikker
  • Spuitzakken
  • Staafmixer
  • Foodprocessor
  • Kwast
  • Deegroller
  • Spuitmondje voor een mand
  • Taartkarton met een diameter van 25 centimeter
  • Vershoudfolie
  • Keukenweegschaal
  • Permanent marker

Voorbereiding van de botercrème mand

  • Verwarm de oven voor op 190 graden.
  • Vet 3 springvormen met een diameter van 20 centimeter in met boter op bakspray.
  • Bekleed de springvormen met bakpapier.

Red velvet cake

  • Meng de karnemelk, rode kleurstof en cacaopoeder in een kom goed door elkaar.
  • Klop de boter, suiker, vanille-extract en zout tot een romig geheel.
  • Voeg de eieren één voor één toe aan het botermengsel.
  • Roer het karnemelkmengsel en 150 gram bloem door het botermengsel.
  • Voeg de rest van de bloem, baking soda en witte wijnazijn toe.
  • Verlaag de temperatuur van de oven naar 180 graden.
  • Bak de cakes gaar in 25 tot 30 minuten.
  • Haal de cakes uit de oven en laat ze afkoelen op een rooster tot de opbouw van de botercrème mand.

Bosvruchtencompote

  • Verwarm de bosvruchtenpuree en de limoensap in een steelpan tot 40 graden.
  • Voeg de geleisuiker toe en breng het mengsel aan de kook.
  • Voeg de verse bosvruchten toe.
  • Voeg de limoenrasp toe, haal de steelpan van het vuur en laat het mengsel afkoelen.
  • Snijd de basilicum fijn en voeg het toe aan de bosvruchtencompote.

Roomkaasglazuur

  • Klop de boter, poedersuiker en cacaopoeder in een kom tot een romig geheel.
  • Voeg de roomkaas, vanille-extract en slagroom toe en klopt dit tot een gladde crème.
  • Laat het roomkaasglazuur afkoelen.

Deksel en hengsel van de mand

  • Teken op een blad acetaatfolie een halve cirkel met een diameter van 20 centimeter.
  • Doe 166 gram pure chocolade in een steelpan en verwarm dit au bain-marie tot 45 graden.
  • Voeg de rest van de pure chocolade toe en tempereer het geheel tot 31 graden.
  • Doe de chocolade in een spuitzak, spuit een deksel op het acetaatfolie en laat dit afkoelen.
  • Kneed van de modelleer chocolade drie strengen en vlecht deze in elkaar, zodat er een hengsel ontstaat voor op de mand.

Opbouw van de red velvet cake mand

  • Spuit een dam met roomkaasglazuur en vul de binnenkant van de cakelaag met bosvruchtencompote.
  • Herhaal dit voor alle lagen van de taart.
  • Smeer de taart af met een dunnen laag roomkaas frosting en zet de taart in de koelkast.
  • Haal de taart uit de koelkast en decoreer het met de overgebleven roomkaas frosting.
  • Decoreer de helft van de taart met verse bosvruchten en basilicumblaadjes.
  • Decoreer de halve chocoladecirkel met de roomkaas frosting en zet deze schuin op de taart, leunend tegen de bosvruchten.
  • Plaats het hengsel van modelleer chocolade op de mand en maak de taart af met een aantal eetbare viooltjes.

Bekijk alle opdrachten uit seizoen 11 van Heel Holland Bakt

NAAR HET OVERZICHT

Reageren

Je kunt op dit moment niet reageren.