Terug

Red Velvet chocolate cake

Crème versus cake, daar draait het om in dit recept. De witte-chocoladecrème met framboosjes laten je haast zweven zo lekker.

Sarena

Recept van
Sarena

Expert
(15) reviews

Ingrediënten

Red velvet cake

  • 200 gram fijne kristalsuiker
  • 125 gram roomboter
  • 2 eieren
  • 300 gram patentbloem
  • 20 gram cacaopoeder
  • 1 theelepel baking soda
  • snufje zout
  • 245 milliliter karnemelk
  • 1 theelepel vanille-extract
  • 1 eetlepels appelciderazijn
  • rode kleurstof

Chocoladecrème

  • 250 milliliter volle melk
  • 250 milliliter slagroom
  • 1 vanillestokje
  • 2 eetlepels aardappelzetmeel
  • 150 gram fijne kristalsuiker
  • 4 eidooiers
  • 375 gram roomboter
  • 200 gram witte chocolade

Gevouwen chocolade

  • 800 gram pure chocolade
  • 400 gram witte chocolade

Samenstellen

  • 250 gram frambozenlikeur
  • 500 gram frambozen

Bereidingswijze

Voorbereiding

  • Leg twee ronde springvormen met een diameter van 24 centimeter klaar.
  • Verwarm de oven voor op 180˚C.
  • Leg drie of vier aluminiumplaten klaar.

Red velvet cake

  • Klop suiker met boter luchtig.
  • Voeg een voor een de eieren toe en meng goed.
  • Zeef bloem met cacaopoeder, baking soda en zout in een kom en meng goed door elkaar.
  • Meng karnemelk met vanille-extract in een apart kommetje.
  • Voeg om en om de karnemelk en de bloem toe aan het eimengsel en klop telkens goed door tot een egaal beslag. Eindig met de bloem.
  • Meng azijn erdoor en breng op kleur met de rode kleurstof.
  • Verdeel het beslag over de twee bakvormen en bak 30-35 minuten.
  • Laat afkoelen op een rooster.

Chocoladecrème

  • Zet een pannetje op laag vuur en breng melk en slagroom samen met het vanillestokje aan de kook.
  • Klop in een schaaltje zetmeel, suiker en eidooiers door elkaar.
  • Schenk een beetje van het warme melkmengsel over het dooiermengsel en roer goed tot een egaal papje.
  • Schenk in de pan bij de rest van het melkmengsel en laat koken tot het ingedikt is.
  • Stort de banketbakkersroom op een plat bord, bedek met plastic folie en laat afkoelen in koelkast. Let op dat het plastic folie op de room ligt, dit voorkomt vliesvorming.
  • Klop de boter luchtig.
  • Voeg de afgekoelde en opgesteven banketbakkersroom al kloppend langzaam toe.
  • Smelt de chocolade au bain-marie.
  • Schenk bij de botercrème en meng tot een egaal geheel.
  • Doe in een spuitzak en bewaar in de koelkast.

Gevouwen chocolade

  • Smelt de pure chocolade au bain-marie tot 45˚C.
  • Verwarm de aluminium plaatjes op het fornuis en strijk chocolade er heel dun op uit.
  • Zet 30 tot 60 minuten in de vriezer.
  • Haal de chocolade er uit en laat op kamertemperatuur komen.
  • Haal de chocolade voorzichtig van de plaatjes en vouw om.
  • Herhaal met de witte chocolade en maak hier mooie chocoladedecoratie van.

Samenstellen

  • Dep de cakes met de frambozenlikeur.
  • Spuit op de eerste cake een laagje chocolade crème en bedek met een laag frambozen.
  • Spuit hier nog een laagje chocolade crème over en dek af met de tweede cake.
  • Smeer de taart af met de rest van de chocolade crème. Zet in de koelkast.
  • Decoreer met de pure gevouwen chocolade en witte chocoladedecoratie.

Reageren

Je kunt op dit moment niet reageren.