Terug

Rockin’ around the Christmas tree

Michiel

Recept van
Michiel

Makkelijk
(0) reviews

Ingrediënten

Cake

  • 1000 gram amandelmeel
  • 1000 gram poedersuiker
  • 300 gram patentbloem
  • 16 eieren
  • 10 gram rozemarijn
  • groene kleurstof

Koek

  • 400 gram boter
  • 100 gram poedersuiker
  • snuf zout
  • 100 gram honing
  • 4 eidooiers
  • 600 gram patentbloem
  • 200 gram melk chocolade

Cremeux

  • 1 citroen
  • 2 sinaasappels
  • 125 gram kristalsuiker
  • 4 eidooiers
  • 60 gram boter
  • 2 gram kaneel (gemalen)

Botercrème

  • 25 gram maïzena
  • 280 gram melk
  • 4 eidooiers
  • 200 gram room
  • 180 gram kristalsuiker
  • 20 gram espresso (vers gezet)
  • 1 vanillepeul
  • 250 gram zachte boter

Marsepein

  • 200 gram blanke amandelen
  • 200 gram poedersuiker
  • 60 gram eiwit
  • gele kleurstof
  • rode kleurstof

Samenstellen

  • 100 gram hazelnoten
  • 150 gram frambozen
  • 15 stuks Kaapse bes
  • 100 gram poedersuiker
  • 5 blaadjes bladgoud

Bereidingswijze

Voorbereiding

  • Verwarm de oven voor op 190˚C.
  • Vet twee platte bakblikken in.
  • Knip driehoeken uit karton om te gebruiken als sjabloon.

Cake

  • Meng amandelmeel, poedersuiker, bloem en eieren tot een glad beslag.
  • Meng de groene kleurstof erdoor.
  • Voeg wat rozemarijn toe voor de kerstbomen smaak. Let op dat u niet te veel toevoegt, anders overheerst het.
  • Verdeel het beslag over de bakblikken en bak in ca 30 minuten af.
  • Verlaag de oventemperatuur naar 180˚C.

Koek

  • Meng boter met poedersuiker en zout.
  • Werk de honing en eidooiers erdoor.
  • Kneed als laatste de gezeefde bloem erbij. Kneed niet te lang anders wordt het deeg te stug.
  • Laat rusten in de koeling.
  • Rol het deeg uit en gebruik kartonnen driehoeken om de sterren uit te snijden.
  • Bak in circa 10 minuten knapperig.
  • Laat afkoelen op een rooster.
  • Smelt ondertussen de chocolade au bain-marie en kwast deze op de koekjes.

Cremeux

  • Pers het sap van de citroen en sinaasappel.
  • Weeg 80g sap af en meng door de kristalsuiker.
  • Zeef de eidooiers en voeg toe aan het suikermengsel.
  • Doe in een pannetje en verwarm tot een dikke massa ontstaat.
  • Haal de pan van het vuur en roer de boter en kaneel door de cremeux.
  • Laat afkoelen.

Botercrème

  • Klop maïzena, een beetje melk en eidooiers tot een papje.
  • Doe room, melk, 100 gram suiker, koffie en het merg van de vanille in een pannetje en breng aan de kook.
  • Schenk een beetje van het hete roommengsel bij het maïzenapapje, roer goed door en giet terug in de pan.
  • Blijf goed roeren totdat de banketroom indikt.
  • Laat afkoelen in de koelkast.
  • Klop boter met overige suiker romig.
  • Voeg vervolgens de afgekoelde banketroom toe en klop tot een egale botercrème.

Marsepein

  • Maal amandelen en suiker in een keukenmachine.
  • Voeg al malend beetje bij beetje het eiwit toe.
  • Maal tot een gladde massa, maar houd het stevig.
  • Verdeel de marsepein in tweeën. Kleur 1 deel geel en het andere deel rood.
  • Gebruik de gele marsepein om een piek te maken en linten voor de cadeautjes.
  • Maak met de rode marsepein kleine cadeautjes voor de decoratie.

Samenstellen

  • Bouw de kerstboom op de volgende manier op:
  • Een laag koek.
  • Een laag botercrème.
  • Een laag cake.
  • Een laag cremeux.
  • Een laag cake.
  • Herhaal tot alle cake en koek opgestapeld is.
  • Zet de piek bovenop.
  • Decoreer de boom met bessen, frambozen, de marsepeine cadeautjes, hazelnoten, botercrème en bladgoud.

Reageren

Je kunt op dit moment niet reageren.