Terug

Rutger’s bokkenpootjes

Rutger

Recept van
Rutger

Makkelijk
(1) reviews

Ingrediënten

Bokkenpootjes

  • 150 gram eiwitten
  • 170 gram suiker
  • snuf zout
  • 130 gram amandelpoeder
  • 55 gram poedersuiker
  • 30 gram patentbloem
  • geschaafde amandelen

Vulling

  • 250 milliliter volle melk
  • 75 gram suiker
  • 1 theelepel oplosespresso
  • 0.5 vanillestokje
  • 25 gram custardpoeder
  • 200 gram zachte boter
  • 50 gram poedersuiker
  • Kahlua

Chocoladetopping

  • 400 gram pure chocolade

Bereidingswijze

Bokkenpootjes

  • Zet de oven aan op 180°C.
  • Bekleed een bakplaat met bakpapier.
  • Klop eiwit op met een snufje zout.
  • Voeg geleidelijk suiker toe en klop tot stijve pieken.
  • Meng amandelpoeder en poedersuiker en spatel dit door het eiwit. Voeg vervolgens patentbloem toe en roer goed door.
  • Doe in een spuitzak met rond spuitmondje en spuit schuimstaafjes van 6 centimeter.
  • Puntjes platdrukken met een natte vinger.
  • Bestrooi de koekjes met geschaafde amandelen.
  • Bak de bokkenpootjes 15 minuten.
  • Laat afkoelen op een rooster.

Vulling

  • Doe bijna alle melk in een pan met suiker, oplosespresso en een half vanille stokje. Breng aan de kook.
  • Roer de overige melk met custardpoeder tot een papje.
  • Giet een beetje van de kokende melk bij het custardpapje en roer goed door. Doe vervolgens alles terug in de pan en laat kort koken tot het indikt.
  • Giet de custard op een schaal en laat afkoelen tot kamertemperatuur.
  • Klop boter met poedersuiker luchtig.
  • Voeg vervolgens 200 gram custard erbij en klop goed luchtig.
  • Klop er als laatste een scheutje Kahlua doorheen.
  • Doe in een spuitzak.
  • Vul de bokkenpootjes hiermee.

Chocoladetopping

  • Smelt de chocolade en schenk twee derde uit op een marmeren plaat om te tempereren.
  • Strijk de chocolade met een paletmes uit tot hij dikker begint te worden en hoopjes gaat vormen.
  • Roer door de resterende chocolade.
  • Dompel de uiteindes van de bokkenpootjes door de getempereerde chocolade en laat opstijven op bakpapier.

Reageren

Je kunt op dit moment niet reageren.