Terug

Sabayon fruittaart

Deze Charlotte taart is een verrukkelijk exemplaar om te serveren als dessert. Hij is gevuld met frambozen en een sabayon met marsala wijn. Hij is lekker groot, dus je kunt er met een goed gezelschap van eten. Daar houden we van!

Tom

Recept van
Tom

Goed te doen
(9) reviews

Ingrediënten

Lepelbiscuit

  • 9 eiwitten
  • 8 eidooiers
  • 290 gram fijne kristalsuiker 
  • 115 gram custardpoeder
  • 115 gram patentbloem
  • 50 gram amandelschaafsel
  • 50 gram poedersuiker

Frambozenmousse

  • 500 milliliter slagroom
  • 8 gelatineblaadjes
  • 450 gram frambozen
  • 250 gram suiker

Sabayon

  • 240 milliliter marsala wijn
  • 8 eidooiers
  • 200 gram suiker
  • 6 gelatineblaadjes
  • 350 milliliter slagroom

Trempeersiroop

  • 100 gram fijne kristalsuiker
  • 40 milliliter water

Garnering

  • 250 gram frambozen
  • Poedersuiker
  • Limoen

Bereidingswijze

Bakbenodigdheden

  • Staande mixer met toebehoren
  • Handmixer
  • 2 Bakplaten
  • Bakpapier
  • Thermometer
  • Spuitzakken
  • Rond spuitmondje ø 12
  • Acetaatfolie rol
  • Taartring van ø 24 centimeter
  • Breed geel lint

Voorbereiding

  • Verwarm de oven voor op 190 graden. 
  • Bekleed 2 bakplaten met bakpapier. 
  • Bekleed de binnenzijde van taartring met acetaatfolie.
  • Week de gelatine in koud water. 

Lepelbiscuit

  • Klop eiwitten stijf met 190 gram kristalsuiker. Voeg de suiker in 3 delen toe. 
  • Klop de eidooiers los en spatel ze door het eiwit. 
  • Zeef en spatel de custardpoeder en bloem door het beslag. 
  • Doe in een spuitzak met spuitmondje. 
  • Spuit op de ene bakplaat 2 ronde cirkels die groter zijn dan de taartring. Spuit op de andere een lange rij vingers van 10 centimeter lang. 
  • Bestrooi het uiteinde van de vingers met amandelschaafsel en poedersuiker. 
  • Bestrooi alles met de overgebleven 100 gram kristalsuiker. 
  • Bak de biscuits in zo’n 10 minuten af. 
  • Schuif de biscuits direct van de bakplaat en draai ze ondersteboven op een rooster. 
  • Verwijder het bakpapier en laat ze afkoelen. 

Frambozenmousse

  • Pureer en verwarm de frambozen met de suiker tot de suiker is opgelost. 
  • Haal door een zeef om de pitjes te verwijderen. 
  • Knijp de gelatine uit en roer door de warme frambozenpuree. 
  • Laat afkoelen. 
  • Klop slagroom lobbig en meng met afgekoelde frambozenpuree. 
  • Zet koud weg.

Sabayon

  • Klop de eidooiers au bain-marie schuimig met de suiker.
  • Voeg beetje bij beetje marsala wijn toe. Blijf kloppen. 
  • Zorg dat het mengsel niet warmer dan 85 graden wordt. 
  • Knijp de gelatineblaadjes uit en voeg ze toe als de sabayon genoeg is ingedikt. 

Reageren

Je kunt op dit moment niet reageren.