E-meel? Schrijf je in voor de Heel Holland Bakt nieuwsbrief

Ontvang de laatste nieuwtjes en recepten.

Lees hier de privacyverklaring.

Terug

Saint kirsch

Voeg je een Schwarzwalder kirsch en Saint Honoré taart samen dan krijg je een Saint kirsch. Met een kersenmousse, karamel en soesjes. Volgens Janny ziet de taart er fraai uit. Dat belooft wat...

Mercedes

Recept van
Mercedes

Taart
Moeilijk
(13) reviews

Ingrediënten

Deeg

  • 95 gram poedersuiker 
  • 30 gram amandelmeel 
  • 150 gram zachte boter 
  • Snufje zout 
  • 8 gram vanillesuiker 
  • 1 ei 
  • 225 gram tarwebloem 
  • 15 gram cacaopoeder

Soesjes

  • 160 milliliter water 
  • 3 gram suiker 
  • 70 gram roomboter
  • 3 gram zout 
  • 15 gram melkpoeder
  • 90 gram bloem 
  • 160 gram ei

Chocoladebiscuit

  • 75 gram eiwit
  • 55 gram suiker 
  • 50 gram eidooier
  • 4 gram maizena 
  • 45 gram bloem 
  • 8 gram cacaopoeder

Kersencompote

  • 275 gram diepvries kersen zonder pit 
  • 115 gram geleisuiker speciaal
  • Citroensap

Kersenmousse

  • 230 gram slagroom 
  • 155 gram kersenpuree
  • 10 gram limoensap
  • 60 gram fijne kristalsuiker 
  • 5 gram eiwitpoeder
  • 7 gram gelatine 
  • 7 gram kirsch

Chocoladecrème

  • 1 vanillestokje 
  • 500 milliliter volle melk 
  • 4 eidooiers 
  • 125 gram fijne kristalsuiker 
  • 46 gram maizena 
  • 100 gram pure chocolade 
  • 6 blaadjes gelatine 
  • 3 eiwitten
  • 125 gram suiker 
  • 30 milliliter water 

Karamel

  • 400 gram fijne kristalsuiker 
  • 50 milliliter water 

Siroop

  • 50 milliliter water 
  • 45 gram suiker 
  • 25 milliliter kirsch

Garnering

  • Bladgoud 
  • Poedersuiker
  • Pure chocolade

Bereidingswijze

Saint kirsch

Een lekkere combinatie van smaken: een brosse bodem, een luchtige kersenmousse en soesjes met chocoladevulling. Deze taart kun je op een feestje wel op tafel zetten.

Bakbenodigdheden

  • Taartring van 3,5 centimeter hoog met een diameter van 22 centimeter 
  • Taartring met een diameter van 20 centimeter 
  • Staafmixer
  • Handmixer met gardes
  • Bakmat
  • Spuitzak
  • Spuitmond saint-honoré 
  • Spuitmond soesjes 
  • Tempereer steen 
  • Plamuurmes

Voorbereiding

  • Week de gelatine in koud water. 
  • Verwarm de oven voor op 170 graden.

Deeg

  • Meng de poedersuiker met het amandelmeel, de boter, vanillesuiker en het zout in de kom van de staande mixer met de vlindergarde. 
  • Voeg het ei toe zodra het mengsel een egale textuur heeft en zorg dat het ei volledig is opgenomen.
  • Zeef de bloem en het cacaopoeder boven het botermengsel en meng tot het deeg klaar is. 
  • Pak het deeg in huishoudfolie in en leg het voor 50 minuten in de vriezer. 
  • Rol het deeg uit tot een dikte van 2 millimeter en bekleed de ingevette taartring. 
  • Zet de beklede taartring op een met bakpapier beklede bakplaat en prik gaatjes in de bodem. 
  • Bak af op 170 graden voor 18 minuten. 
  • Laat afkoelen en zet de oven naar 180 graden.

Soesjes

  • Breng het water samen met de suiker, boter en het zout aan de kook. 
  • Voeg het melkpoeder toe en breng opnieuw aan de kook.
  • Haal de pan van het vuur, voeg de bloem toe en klop met garde om klontjes te voorkomen. 
  • Zet de pan terug op het vuur, laat garen en roer met een spatel. 
  • Doe het deeg in een mengkom, meng met de vlindergarde en voeg één voor één de eieren toe. 
  • Spuit de soesjes op de bakmat en bak ze in 25 minuten af op 180 graden.
  • Zet de oven naar 230 graden.

Chocoladebiscuit

  • Klop het eiwit met de suiker op tot stevige pieken.
  • Stapel vervolgens de eidooiers erdoor. 
  • Zeef de maizena, bloem en het cacaopoeder en stapel erdoor. 
  • Spatel het beslag dun uit over de bakplaat en bak het biscuit voor 9-11 minuten op 230 graden. 
  • Snijd een cirkel met een diameter van 20 centimeter uit het biscuit.

Kersenmousse

  • Klop de slagroom lobbig.
  • Meng de suiker met het eiwitpoeder en 67 gram van de kersenpuree en klop dit op.
  • Verwarm een kwart van overige kersenpuree en smelt de gelatine hierin. 
  • Meng de overgebleven kersenpuree met het limoensap en de kirsch. 
  • Meng het schuim met het kersenpuree-mengsel en voeg de slagroom toe.

Kersencompote

  • Kook 150 gram van de frambozen samen met de geleisuiker speciaal een paar minuten door tot er een jam ontstaat. 
  • Weeg 185 gram jam af, zet op terug op het vuur en voeg hier nog 125 gram frambozen aan toe.
  • Zorg dat deze frambozen niet helemaal kapot gekookt zijn. 

Chocoladecrème

  • Verwarm de melk samen met het merg van het vanillestokje. 
  • Meng de eidooier, 125 gram fijne kristalsuiker en maizena in een aparte kom. 
  • Meng het eidooiermengsel met de warme melk en breng aan de kook. 
  • Roer de chocolade erdoor.
  • Roer de gelatine erdoor en laat afkoelen tot lauwwarm. 
  • Klop de eiwitten op met een beetje suiker. 
  • Maak een suikersiroop met de rest van de suiker en schenk dit op de eiwitten zodra het 118 graden is.
  • Mix dit tot het afgekoeld is tot kamertemperatuur.
  • Meng het kookschuim met de banketbakkersroom. 

Karamel

  • Kook een karamel van het water en de suiker.

Kersensiroop

  • Kook het water, de suiker en kirsch tot een siroop.

Opbouwen

  • Doe de kersencompote in de deegschelp. 
  • Leg het biscuit erop en trempeer met de kersensiroop
  • Strijk de taart af met chocoladecrème. 
  • Vul de soesjes met chocoladecrème en haal de gevulde soesjes door de karamel. 
  • Spuit de kersenmousse op de taart en plaats soezen aan de buitenkant.

Robèrt maakte een Saintprofiterol

Bekijk hier het recept

Reageren

Je kunt op dit moment niet reageren.