Terug

Scoorkoppen

Speciaal voor het EK 2021 bedacht thuisbakker Cynthia deze 'Scoorkoppen'. Een feestje om te maken én om op te eten tijdens de wedstrijd.

Makkelijk
(20) reviews

Ingrediënten

Soesjes

  • 50 milliliter melk
  • 50 milliliter water
  • 50 gram boter
  • 50 gram bloem
  • 2 eieren
  • snufje zout

Topping

  • 200 gram witte chocolade
  • oranje kleurstof

Slagroomtoefjes

  • 250 milliliter slagroom
  • blauwe kleurstof
  • rode kleurstof

Bereidingswijze

Soesjes

  • Verwarm de oven voor op 210 graden.
  • Verwarm de melk, water, boter en snufje zout in een pan en wacht tot de boter gesmolten is.
  • Haal de pan even van het vuur en voeg alle bloem toe en roer goed door.
  • Zet de pan terug op het vuur en bak het mengsel een paar minuten. Je hoort het sissen. Blijf roeren.
  • Haal de pan van het vuur, laat het mengsel even afkoelen en voeg het 1e ei toe, roer goed door en voeg het 2e ei toe.
  • Maak met 2 lepels of een spuitzak ongeveer 10 bergjes beslag ter grootte van een walnoot op een bakplaat met bakpapier. Ze worden een stukje groter, dus laat er ruimte tussen.
  • Bak ze in 20 -25 min goudbruin.

Topping

  •  Smelt de witte chocolade au bain marie. Voeg een paar druppels oranje kleurstof toe en giet de chocolade over de afgekoelde soesjes.

Slagroomtoefjes

  • Klop de slagroom op.
  • Verdeel de slagroom over 4 bakjes.
  • 1 bakje mengen met rode kleurstof en 1 bakje mengen met blauwe kleurstof. De overige 2 laat je wit.
  • Doe 1 bakje wit in een spuitzak en vul daarmee de soesjes aan de onderkant.
  • Nu doe je de andere witte in dezelfde spuitzak en spuit je een klein toefje bovenop elk soesje.
  • Doe dit vervolgens met de 2 andere kleuren ook.

Klaar? Scoren maar!

Reageren

Je kunt op dit moment niet reageren.