Voorbereiding
- Verwarm de oven voor op 140˚C
 - Bekleed een bakplaat met bakpapier.
 - Kijk de bakvideo voor de beste tips.
 - Leg latex handschoenen klaar.
 
Schuimpjes
- Klop de eiwitten schuimig en voeg vervolgens in drie delen suiker toe.
 - Klop tot een stevig schuim.
 - Doe in een spuitzak en spuit 6 grote en 6 kleine bolletjes op de bakplaat.
 - Bak de schuimpjes in 25 minuten droog. Pas op dat ze niet aanbranden.
 - Haal uit de oven, laat afkoelen en prik vervolgens gaatjes in de grote schuimpjes.
 
Botercrèmevulling
- Maak banketbakkersroom door 225 gram melk aan de kook te brengen met de helft van de suiker.
 - Meng de rest van de melk samen met de rest van de suiker en custardpoeder tot een glad papje.
 - Giet een klein scheutje hete melk bij het custardmengsel, roer even door en giet het dan terug in de pan.
 - Laat het onder voortdurend roeren een paar minuten koken tot het is ingedikt.
 - Schenk de banketbakkersroom op een plat bord, overdek met plasticfolie en laat afkoelen.
 - Mix de boter samen met basterdsuiker en 300 gram banketbakkersroom tot het wit wordt.
 - Snijd ondertussen de gekonfijte sinaasappel in kleine blokjes. Meng deze als laatste door de gladde crème.
 - Doe in een spuitzak.
 
Kookschuim
- Doe water en 15 gram suiker in een steelpannetje en verwarm tot 120˚C.
 - Klop ondertussen het eiwit los en voeg vervolgens suiker toe. Klop wit en stevig.
 - Giet vervolgens de siroop toe en blijf kloppen tot koel.
 
Samenstellen
- Vul de grote schuimpjes royaal met de botercrème en plak twee schuimpjes aan elkaar vast.
 - Gebruik de botercrème ook om de twee kleine schuimpjes aan elkaar vast te plakken.
 - Doe de handschoenen aan.
 - Pak een hoop kookschuim en rol de schuimballen door het kookschuim en maak er sneeuwballen van.
 - Doe hetzelfde met de kleine bolletjes en maak de sneeuwpoppen door een klein bolletje op een grote bol te zetten.
 - Kleur de marsepein in de gewenste kleuren.
 - Vorm hoedjes, ogen, neus en mond van de marsepein en decoreer de sneeuwpoppetjes.
 - Bestuif als laatste met wat poedersuiker.
 
                        
                                    
                    
                                    
                    
                                    
                    
Reageren
Je kunt op dit moment niet reageren.